Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν την σιλουέτα σου!


Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν την σιλουέτα σου!

Διαβάστε αναλυτικά

Αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να χάσετε κιλά; Πιο κάτω σας έχουμε τα επτά συνηθισμένα λάθη που κάνετε στην καθημερινή σας διατροφή!

1. Δεν προσέχεις τι τρως στη δουλειά
Προτίμησε να πάρεις μαζί σου ένα ελαφρύ γεύμα, όπως σαλάτα ή τοστ και φρούτο παρά να φας ένα πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά σνακ.

2. Καταναλώνεις πολύ αλάτι
Μπορεί το αλάτι να μην παχαίνει, προκαλεί όμως κατακράτηση υγρών κάνοντάς σε να νιώθεις πρησμένη. Μπορεί να προκαλέσει επίσης έντονο αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα το επόμενο γεύμα σου να είναι πολύ πιο πλούσιο σε θερμίδες από ό,τι θα ήταν κανονικά.

3. Αποκλείεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου
Μπορεί το λευκό ψωμί και οι σφολιάτες να μην είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της σιλουέτας σου, μπορείς όμως να συμπεριλάβεις προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό σου σταδιακά μέσα στη μέρα, ρυθμίζοντας την πείνα, αλλά και τη λειτουργία του εντέρου,  χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν.

Διαβάστε επίσης: Θες να μαυρίσεις; Μάθε τι πρέπει να τρως!

4. Δεν υπολογίζεις τις θερμίδες των ποτών και των ροφημάτων
Το  αλκοόλ είναι πολύ πλούσιο σε “κενές” θερμίδες, δηλαδή θερμίδες  χωρίς καμία διατροφική αξία, γι’ αυτό στις εξόδους σου περιορίσου σε ένα ποτήρι κρασί. Επίσης καλό είναι να θυμάσαι ότι οι επεξεργασμένοι χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε ζάχαρη.

5. Δεν ασκείσαι
Με την άσκηση, όχι μόνο θα κάψεις επιπλέον θερμίδες, αλλά θα αυξήσεις τον μεταβολισμό και θα βελτιώσεις την υγεία σου. Με την αερόβια γυμναστική (τρέξιμο, ποδήλατο κλπ) θα κάψεις πολλές θερμίδες και λίπος, ενώ με τη δυναμική προπόνηση (πχ βάρη) θα τονώσεις το μυϊκό σου σύστημα και θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου.

Διαβάστε επίσης: 5 top συμβουλές για να αποκτήσετε την κοιλιά των ονείρων σας!

6. Ακολουθείς δίαιτες -αστραπή
Οι δίαιτες που υπόσχονται θαύματα σε λίγες μόνο μέρες είναι πρώτον επικίνδυνες και δεύτερον μη αποτελεσματικές. Τα κιλά που μπορεί να χάσεις προέρχονται κυρίως από απώλεια υγρών και το σίγουρο είναι πως θα επανέλθουν πολύ γρήγορα. Επιπλέον, οι δίαιτες αυτές ρίχνουν τον μεταβολισμό.

7. Παραλείπεις γεύματα
Μπορεί η ιδέα τού να μειώσεις τη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων παραλείποντας γεύματα, να ακούγεται δελεαστική, όμως στην πραγματικότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές παγίδες. Όταν ο οργανισμός σου παραμένει πολύ ώρα νηστικός, ρίχνει τις ενεργειακές του ανάγκες ώστε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες. Αυτό οδηγεί σε μείωση του μεταβολικού ρυθμού, αλλά και σε υπερκατανάλωση θερμίδων στο επόμενο γεύμα.

Tags υγεια, Διατροφή, Δίαιτα, ΤΙΠΣ, 7 λαθη, σιλουέτα, κιλά, health, diet


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4265 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4154 s // Total time: 2.8420 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X