Ποιες μέρες του μήνα πρέπει να γυμνάζεστε;


Ποιες μέρες του μήνα πρέπει να γυμνάζεστε;

Τι λένε οι έρευνες;

Δεν υπάρχει επιστημονικώς αποδεδειγμένος λόγος για να παραλείψετε τη σωματική άσκηση όταν έχετε την περίοδό σας, λέει η γυναικολόγος Lauren Streicher, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Northwestern και συγγραφέας του βιβλίου Sex Rx: Hormones, Health, and Your Best Sex Ever. Σωματικά, "μπορείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνετε μέρα παρά μέρα", λέει — "εκτός και αν δεν έχετε τη διάθεση να γυμναστείτε". Το τελευταίο είναι και κάτι που αποτελεί την τέλεια δικαιολογία, κυρίως επειδή οι κράμπες και οι αλλαγές του ταμπόν κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να αναστατώσουν τον ύπνο σας και να σας κάνουν να αισθάνεστε πάρα πολύ κουρασμένες.

Αν αισθάνεστε καλά, προχωρήστε με την προγραμματισμένη σας γυμναστική. Αλλά αν αισθάνεστε ιδιαιτέρως άβολα, ίσως να θελήσετε να παραλείψετε το μάθημα αερόβιας άσκησής σας ή το τρέξιμο μακρινών αποστάσεων. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πνεύμονές σας λειτουργούν καλύτερα -αργότερα κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, όταν έχετε περισσότερη ενέργεια για ασκήσεις αντοχής, τέλος πάντων. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσετε τις δραστηριότητές σας μέχρι να τελειώσει η περίοδός σας. (Συνήθως κάνετε ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας κάθε μήνα και σας παίρνει πολύ περισσότερο διάστημα να φθάσετε τους στόχους σας για καλή φυσική κατάσταση).

Πιεστείτε να κάνετε λίγη απαλή yoga ή μια ελαφρά αερόβια άσκηση στην οποία είστε συνηθισμένες, όπως να περπατήσετε ή να κάνετε μια εύκολη διαδρομή με το ποδήλατο — τίποτα καινούριο. Προς μεγάλη έκπληξη, το κολύμπι είναι άλλη μια καλή επιλογή. Αν γυμνάζεστε μόνες σας, συμπεριλάβετε μερικές ασκήσεις που αφορούν το να ξαπλώνετε μπρούμυτα, κάτι που μπορεί να σας ανακουφίσει από τις κράμπες, και ένα απαλό μασάζ χαμηλά στην κοιλιά. (Ένα θερμαντικό επίθεμα μιας χρήσης μπορεί επίσης να βοηθήσει— απλά εφαρμόστε το πριν πάτε στο γυμναστήριο).

Άλλη μια έξυπνη κίνηση: πιείτε λίγο νερό παραπάνω. Οι γυναίκες που έχουν δύσκολη περίοδο χάνουν παραπάνω υγρά, κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει ζαλάδα όταν σηκώνεστε απότομα, όπως κατά τη διάρκεια μιας yoga vinyasa. Για αυτό πάρτε το χρόνο σας.

Πηγή: instylegr
 

Tags γυμναστικη, μηνας, ΕΡΕΥΝΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3822 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3754 s // Total time: 2.7576 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X