Σχεδίαζε ο JFK να δολοφονήσει τον Κάστρο;


Σχεδίαζε ο JFK να δολοφονήσει τον Κάστρο;

Συγκλονιστικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, σχεδίαζε μυστικά τη δολοφονία του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κομμουνισμού, σύμφωνα με συγκλονιστικές πληροφορίες ενός νέου βιβλίου.

Στο απόγειο της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της κομμουνιστικής Κούβας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο JFK απελευθέρωνε κρυφά βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών και εκτελεστές της μαφίας μέσω της CIA, σε μία προσπάθειά του να επιστρατεύσει ανθρώπους που δεν θα άφηναν ίχνη πίσω τους και θα προτιμούσαν να ρισκάρουν τις ζωές τους αναλαμβάνοντας επικίνδυνες αποστολές παρά να επιστρέψουν στη φυλακή.

Οι εκρηκτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται σε ένα νέο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γουίλιαμ Ντιν, με τίτλο Smooth Criminal. Ο Ντιν ισχυρίζεται πως οι εγκληματίες είχαν «προσληφθεί» από την αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ταυτότητες της CIA, έτσι ώστε να μην μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί.

Ο συγγραφέας του βιβλίου λέει πως ανακάλυψε τις πληροφορίες αυτές, σε ένα σχέδιο που πιστεύει πως βρίσκεται ακόμα σε ισχύ, ακολουθώντας μια «καταστροφική γραμμή» που άφησε πίσω του ένας τέτοιος «πράκτορας». Και ενώ ο ίδιος ο Κένεντι δεν είχε διατάξει τη σύσταση ενός τέτοιου σχεδίου, ο συγγραφέας τονίζει πως ο πρώην πρόεδρος «σίγουρα γνώριζε για την ύπαρξή του».

«Για πάνω από 50 χρόνια, η Αμερικανική κυβέρνηση συστηματικά αποφυλακίζει επικίνδυνους εγκληματίες για να τους χρησιμοποιεί σε “ειδικές” αποστολές. Το πρόγραμμα ξεκίνησε όταν ο Κένεντι ήταν πρόεδρος, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ως αντιμετώπιση της κομμουνιστικής απειλής του Κάστρο, και ο ίδιος ο Κένεντι έδωσε την έγκριση για τη σύστασή του» δηλώνει ο Ντιν.

Tags κενεντι, καστρο, δολοφονία, ηπα, κούβα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6719 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2926 s // Total time: 2.9644 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X