Απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης


Απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν μια παρατεταμένη αίσθηση κατάθλιψης και ευερεθιστότητας, δυσαρέσκειας με τον εαυτό τους και τους άλλους, γενική αδυναμία, κούραση, βραδύτητα, έλλειψη ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω, πρέπει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να απαλλαγείτε από την κατάθλιψη.

Καθορισμός στόχων. Πρέπει να αρχίσετε από ορισμό των ρεαλιστικών στόχων για την προσεχή χρονική περίοδο. Να Αξιολογήσετε τις δυνάμεις σας και να καταρτίσετε κατάλογο από έργα, εκτέλεση των οποίων θα προκαλέσει αίσθηση ικανοποίησης και θα αποτελέσει κίνητρο στο μέλλον.

Χρήσιμη εμπειρία. Από όλα τα προβλήματα, μπορείτε να λάβετε ένα καλό μάθημα ζωής που θα σας βοηθήσει στο μέλλον. Αναλύστε τις δυσκολίες σας και τους λόγους της εμφάνισής τους, σκεφτείτε όχι μόνο τη λύση τους αλλά και πώς να αποφύγετε την εμφάνιση τέτοιων δυσκολιών.

Σωστή διατροφή. Υγιεινή διατροφή δεν είναι φάρμακο, αλλά βελτιώνει τη διάθεση. Δώστε προσοχή στην τροφή που τρώτε. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό μενού σας – έλλειψη βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κόπωση. Ενώ τρώτε, μην αποσπάτε την προσοχή σας σε ταινίες, παιχνίδια στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό σας, διάβασμα νέων, κλπ.

Υγιεινός ύπνος. Μία από τις σημαντικότερες πηγές ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα είναι ο ύπνος. Προκειμένου να είναι ισχυρός και υγιής, είναι απαραίτητο να ξαπλώνετε και να σηκώνεστε την ίδια ώρα, καθώς και να αερίζετε τον υπνοδωμάτιο. Όταν αποκοιμιέστε, μην σκεφτείτε για επερχόμενες επιχειρήσεις και επίλυση προβλημάτων.

Προσαρμογή προσοχής. Η αλλαγή δραστηριοτήτων και απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο βοηθά να ξεχάσουμε τα προβλήματα. Επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, πηγαίνετε στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην έκθεση ή παίζετε παιχνίδια με φίλους. Θετικά συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισης της κατάθλιψης.

Αλλαγή του περιβάλοντος. Το ταξίδι, έστω και βραχυπρόθεσμο, έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η ξεκούραση μπορεί να είναι παθητικό και ενεργό – εκδρομές, επισκέψεις σε κλαμπ, πεζοπορία και πολλά άλλα.

Επικοινωνία με τους συγγενείς. Ο χρόνος που περνάει μες τον οικογενειακό κύκλο, θα είναι χρήσιμος για να βγούμε από την κατάθλιψη. Η στοργή και η φροντίδα από τους στενούς ανθρώπους παρέχει υποστήριξη στο συναισθηματικό επίπεδο. Επιπλέον, οι φίλοι και οι συγγενείς μπορούν να βοηθήσουν ενεργά στην εξάλειψη των δυσκολιών σας.

Tags κατάθλιψη, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1060 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3531 s // Total time: 2.4590 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X