Ωρα καλή και ώρα χρυσή


Ωρα καλή και ώρα χρυσή

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του γάμου. 

Περικυκλωμένη από την οικόγενεια και τους φίλους, η αναβίωση των εθίμων της παράδοσής μας αποτελεί μία από τις στιγμές που θυμόμαστε για πάντα. Τα κυρίοτερα έθιμα που παρέμειναν όσον αφορά στο γάμο είναι το στόλισμα του γαμπρού και της νύφης, το ζώσιμο, το κάπνισμα, ο χορός των ρούχων και το ξύρισμα του γαμπρού.

Φωναξετέ του τζήρη … και καταφθάνει ο πατέρας περήφανος και καμαρωτός, με το χαμόγελο μέχρι τ´ αυτιά, να καπνίσει, να ζώσει και να δώσει την ευχή στο παιδί του για το καινούργιο του ξεκίνημα.

Φωναξετέ της μάνας… αχ αυτή η στιγμή! Τα δάκρυα της μάνας από χαρά είναι έτοιμα να τρέξουν! Η μάνα σταυρώνει το παιδί της με το κόκκινο μαντήλι για να του δώσει κι αυτή με την σειρά της την ευχή της, να τον αποχαιρετήσει από το πατρικό του και να το καπνίσει για να το προστατέψει από το κακό μάτι.

Και καταφθάνουν και ο κουμπάρος και η κουμπάρα που με τη σειρά τους παίζουν το δικό τους ρόλο στην όλη διαδικασία των ζωσμάτων. Είναι σε όλη την τελετουργία του ζώσματος δίπλα στη νύφη και το γάμπρο. Ο κουμπάρος θα ντύσει, θα ξυρίσει και θα χορέψει το γαμπρό. Από την άλλη η κουμπάρα θα βάλει τα παπούτσια της νύφης, θα τη βοηθήσει με το βέλος και θα την χορέψει.

Κι αν μερικοί από εσάς ανατριχιάζετε μόνο στο άκουσμα των «ζωσμάτων», σκεφτείτε τη συγκίνηση και τη χαρά που θα δώσετε στους δικούς σας ανθρώπους αναβιώνοντας αυτή την τελετουργία πριν τον χορό του Ησαΐα, αλλά και πόσο trendy είναι και πάλι όλη αυτή η διαδικασία.

Κι αν ακόμα είστε στο ψάξιμό για όλα περί του γάμου, η PartyCity μπορεί να σας τα κάνει όλα εύκολα!

Tags Γαμος, εθιμα, partycity


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5737 s (279 Queries.) // Parse time: 0.3783 s // Total time: 3.9520 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X