Αυτός είναι ο λόγος που λαχταράμε σοκολάτα πριν από την περίοδο


Αυτός είναι ο λόγος που λαχταράμε σοκολάτα πριν από την περίοδο

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Μια λαχτάρα για σοκολάτα είναι συχνά ένα σημάδι ότι η περίοδος μας είναι στο δρόμο, και μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό.

Σύμφωνα με την “The Telegraph”, ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων στην Τυνησία έχουν ανακαλύψει ότι η επιθυμία για φαγητό πριν από την εμμηνόρροια προκαλείται από διακυμάνσεις των ορμονών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γυναίκες να τρώνε επιπλέον 500 θερμίδες την ημέρα.

Προσδιόρισε ότι αυτές οι επιπλέον θερμίδες που επιθυμούν οι γυναίκες τείνουν να είναι από υδατάνθρακες, όπως μεγάλα κύπελλα ζυμαρικών ή ζαχαρούχα τρόφιμα όπως cake και σοκολάτα.
"Υπάρχουν συχνά διαιτητικοί καταναγκασμοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του κύκλου, ειδικά για τα γλυκά τρόφιμα και τη σοκολάτα", ανέφεραν οι ερευνητές στα ευρήματά τους.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή στην όρεξη δεν σχετίζεται με τη γεύση. Το επίπεδο της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για την ισορροπία της διάθεσης, μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί πριν από την εμμηνόρροια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις μεταβολές της διάθεσης πριν από την περίοδο. Καθώς οι υδατάνθρακες είναι γνωστό ότι προάγουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης, οι γυναίκες μπορούν συχνά να τρώνε τρόφιμα που θα τους κάνουν να αισθάνονται καλύτερα.

Tags Σοκολατα, γλυκα, περιοδος, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0868 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4081 s // Total time: 2.4949 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X