20 όμορφα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend


20 όμορφα πράγματα να κάνεις αυτό το weekend

Τα events που ξεχωρίζουν αυτό το σαββατοκύριακο

Το πρώτο σαββαοκύριακο του Φλεβάρη είναι ήδη εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού σε ωραία στέκια, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Πιο κάτω ρίχνουμε ματιές στο νησί, για να πάρουμε μία μικρή γεύση από όλα όσα μάς περιμένουν το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Φυλές από τη Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Το πολυβραβευμένο έργο της βρετανίδας Νίνα Ρέιν κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Η Αθηνά Κάσιου αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει την πολλά υποσχόμενη παραγωγή του ΘΟΚ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα και αναμένεται να καθηλώσει το κοινό, θέτοντας καίρια ερωτήματα για τις έννοιες της επικοινωνίας, της αποδοχής και της συνύπαρξης. Ο νεαρός Μπίλι, εκ γενετής κωφός, μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο μέλος. Η αναπηρία του δεν αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινότητά του. Ακούει, μιλάει, επικοινωνεί «κανονικά». Φαίνεται να έχει ενταχθεί απόλυτα στην οικογενειακή «φυλή» και να συμβιώνει ομαλά με τα μέλη της. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντά κάποια κοπέλα από τη «φυλή» των κωφών, που τον προσκαλεί να ακολουθήσει τους κανόνες της; Παίζουν: Δήμητρα Δημητριάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάριος Κωνσταντίνου, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους.
> Πρεμιέρα Παρ 2 Φεβ, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Παραστάσεις κάθε Πεμ, Παρ & Σ 20.30. Πληρ. 77772717 / Τετ 21 Φεβ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

Έκθεση της Όλγας Σπανού
Η Όλγα Σπανού γεννήθηκε το 1955 στην Πράγα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας. Από το 1983 ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Είναι παντρεμένη με τον γλύπτη Λεωνίδα Σπανό. Έχει κάνει 14 ατομικές εκθέσεις, και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά. Στην τέχνη της Όλγας Σπανού, δεν είναι σημαντικό, το τι κάνεις, αλλά πως το κάνεις και γιατί. Τίποτα δεν εξαρτάται από την λογική του τρέχοντος. Τα έργα της βασίζονται σε μια προσωπική έκφραση ελευθερίας στην επιλογή ενός εσωτερικού αγαθού. Στην απόλυτη ταύτιση της προσωπικής δημιουργικής στιγμής, με την αιωνιότητα της δημιουργίας. Στον απόλυτο επαναπροσδιορισμό του παρελθόντος και του παρόντος με το παντοτινό.
> Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία. Πληρ. 22762605. Μέχρι 20 Φεβ.

Fork Food Market
Για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα ιστορία του το Fork Food Market θα λειτουργήσει μέσα στον μήνα Φεβρουάριο! Η υπαίθρια φαγητο-αγορά της Λευκωσίας, που μέχρι πρόσφατα μας έστηνε στην ουρά της τα βράδια του καλοκαιριού στη Λευκωσία, επιστρέφει φέτος για να μας συστήσει το χειμωνιάτικό της version.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, τις Παρασκευές 2/2 και 16/2, στον κλειστό χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στην παλιά Λευκωσία.
Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 19.00-23.00, ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 24.00. Στο χώρο θα υπάρχουν θερμάνσεις (και κάποια εργαστήρια αφού η ομάδα του Pop-up βρίσκεται ακόμη εκεί) και το μπαρ θα σερβίρει ζεστό κρασί για να μας κρατά ζεστούς.
Μάθε το μενού, ΕΔΩ.
> Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, κλειστός χώρος Παλαιού Δημαρχείου, παλιά Λευκωσία, 19.00-23.00.

H Έλενα Καλλίνικου στον καταπιεστικό μονόλογο "Dark Vanilla Jungle"
Μετά από 4 sold out παραστάσεις στο theYard.Residency.17 (Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ) στην Λεμεσό το Dark Vanilla Jungle επιστρέφει για 3 ακόμα παραστάσεις στη Λευκωσία.
Σε αυτό τον καταπιεστικό μονόλογο μας παρουσιάζεται μια ζωή που βιώνεται μέσα από ατέλειωτες μέρες τρόμου από την Άντρεα. Ένα κείμενο ωμό, ανενδότως σκληρό και καταστροφικό. Στο Dark Vanilla Jungle το τραύμα προσπαθεί να επικοινώνησει αδιαφορώντας για την φυσική ανθρώπινη παρόρμηση να αποφύγουμε οτιδήποτε φρικτό.
Αυτό που μας διαταράσσει στο έργο του όμως δεν είναι η βια του, αλλά η σαγηνευτική φωνή εκέινης που την διαπράττει. Χαρίζει στην ρημαγμένη του ηρωίδα το δώρο της ποίησης , μιας ποίησης που ψηλαφά μοτίβα σε έναν κόσμο τυχάιο που δεν ξέρει να συγχωρεί. Σε αυτό το βαθύ και οδυνηρό one woman show η Άντρεα γίνεται το αλεξικέραυνο στο οποίο όλες οι αποτυχίες μας σαν σύγχρονη κοινωνία συγκλίνουν.
> Παραστάσεις Παρασκευή 2, Κυριακή 4, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, Ίδρυμα Artος, Λευκωσία. Πληρ. 99629610. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, μουσικη, Θεατρο, τεχνη, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6401 s (228 Queries.) // Parse time: 0.9605 s // Total time: 4.6006 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X