Τα οφέλη του socializing στην υγεία μας!


Τα οφέλη του socializing στην υγεία μας!

Κι όμως!

Βρείτε τρόπους να κοινωνικοποιηθείτε, να βγείτε έξω, να μιλήσετε με κόσμο καθώς επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει πως υπάρχει θετικός αντίκτυπος στην υγεία και στη ψυχολογία σας.

Μειώνονται τα επίπεδα στρες. Σύμφωνα με έρευνες η μοναξιά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το στρες και τη φλεγμονή.

Κινούμαστε. Οι δραστηριότητες με κόσμο, ακόμα και ο εθελοντισμός, είναι το κίνητρο για να βγούμε από το σπίτι, να δούμε κόσμο, να βοηθήσουμε άλλους.

Είμαστε πιο χαρούμενοι. Η μοναξιά αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Αν επιλέξουμε χαρούμενους ανθρώπους και προσπαθήσουμε να βγαίνουμε με όσους έχουν θετική σκέψη, όχι απλά θα νιώθουμε λιγότερο μόνοι αλλά και πιο δυνατοί.

Έχουμε καλύτερη μνήμη. Οι κοινωνικές επαφές προστατεύουν τη μνήμη και ενισχύουν την ικανότητα να μαθαίνουμε διαρκώς. Σύμφωνα με έρευνες, αυτοί που βιώνουν απομόνωση έχουν αϋπνίες και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Έχετε υπόψη σας: Η μοναξιά μπορεί να συμβαίνει και σε ανθρώπους που βρίσκονται με κόσμο ή είναι παντρεμένοι. Για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας, απευθυνθείτε σε ειδικό.

Tags κοινωνικοποιηση, ψυχολογια, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7920 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2924 s // Total time: 3.0844 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X