Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Μπορεί να διανύουμε κιόλας τον Δεκέμβρη, τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Κι αν προσθέσεις και το γεγονός ότι οι ετοιμασίες για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τις γιορτές των Χριστoυγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν αρχίσει για τα καλά, με τις διοργανώσεις και τις αγορές, τις Παραμυθουπόλεις και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε πόλη του νησιού κάνοντας τις μέρες και τα βράδια μας τόσο ευχάριστα και ιδανικά για έξοδο με την παρέα και την οικογένεια, τότε αρκεί να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου.

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου: Έναρξη με Σταμπουλόπουλο

Αρχίζει σήμερα το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου το οποίο θα παρουσιάσει 24 ταινίες μεγάλου μήκους και 20 μικρού. Το Πανόραμα θα ανοίξει η σημαντική αλλά άγνωστη ταινία του Γιώργου Σταμπουλόπουλου "Δυο ήλιοι στον ουρανό" (1991), της οποίας μεγάλο μέρος γυρίστηκε στην Κύπρο. Πρωταγωνιστές είναι δύο οικείοι χώροι: οι Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο και η Παλιά Ηλεκτρική στη Λεμεσό, όταν ακόμα ήταν μια τεράστια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, πριν μεταμορφωθεί από την οικογένεια Λανίτη στον σημερινό Πολιτιστικό Πολυχώρο. 4ος αιώνας μ.Χ. κι ένας λαμπρός τεχνίτης του Διονύσου, ο Τιμόθεος, οργανώνει μια παράσταση των Βακχών του Ευριπίδη, ξεσηκώνοντας το λαό ενάντια στον αυτοκράτορα. Μια ταινία άγνωστη και δυσεύρετη (δεν θα την βρείτε στα βίντεο-κλαμπ). Μια από τις ακριβότερες και πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και παρά την αινιγματικότητά της για όσους δεν γνωρίζουν τις ιστορικές συνθήκες της περιόδου που εκτυλίσσεται, σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.00.

Φρίντα με την Σάλμα Χάγιεκ στο Έρμα

Την αμερικάνικη βιογραφική ταινία Frida (2002) της σκηνοθέτιδος Τζούλι Τέιμορ, με πρωταγωνιστές τους Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Άσλεϊ Τζαντ και Τζέφρι Ρας προβάλλει απόψε το Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο Έρμα.
Aπό τη μακροχρόνια, αλλά ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, έως τους προκλητικούς, για την εποχή, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες, η Μεξικάνα Φρίντα Κάλο έζησε μια δύσκολη κι ασυμβίβαστη ζωή ως άτομο με έντονη πολιτική συνείδηση, ως ζωγράφος που σημάδεψε το χώρο της, αλλά και ως γυναίκα που κράτησε μια προκλητική στάση στην ερωτική της ζωή. Η Φρίντα Κάλο έγινε μια παγκόσμια έμπνευση επιμονής, δυναμισμού, ακτιβισμού και καλλιτεχνικής πρωτοτυπίας. Έγινε σύμβολο του γυναικείου κινήματος και των "καταραμένων" καλλιτεχνών.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο Έρμα, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 97901821, 99980574.

Η ζωή μέσα στην οικογένεια της Νικολέτας Παπαμιχαήλ

Η σειρά των έργων σε χαρτί με πενάκι, μολύβι, κάρβουνο, μαρκαδόρο και ακρυλικά τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση Still Life της Νικολέτας Παπαμιχαήλ είναι μια παρένθεση στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης ενότητας έργων στην οποία δουλεύει τα τελευταία χρόνια με κύριο άξονα τη ζωή της μέσα στην οικογένεια. "Μελετώντας εικόνες και έννοιες ταυτόχρονα, η ενότητα αυτή ήρθε σαν επιθυμία να κατατρέξω στη δική μου «παλιά» οικογένεια και ακόμη πιο πίσω στη ζωή των γονιών μου πριν από μας. Ξεκίνησε από ανάγκη κατανόησης του δικού μου εαυτού και της δικής μου συμπεριφοράς σε αυτό τον καινούργιο "ρόλο". Όμως κατέληξε σε μια άλλη συνειδητοποίηση που αφορά τους δικούς μου γονείς και τις δικές τους ανάγκες και σε μια πραγματικότητα που αγγίζει κάθε ενήλικα που μεγάλωσε χωρίς να το καταλάβει…" εξηγεί η καλλιτέχνης. Εικονογραφικά, οι εικόνες αποπνέουν νοσταλγία, αγάπη για το θέμα που απεικονίζουν και μια τρυφερή ατμόσφαιρα όλων εκείνων των χρόνων που έχουμε απομυθοποιήσει.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Γκαράζ, Λευκωσία, 19.30. Μέχρι 13/12. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, εκδηλωση, διασκεδαση, παιδι, τεχνη, μουσικη, Θεατρο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3756 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2886 s // Total time: 2.6643 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X