Mάρθα Πίττα: Η γνωστή επιχειρηματίας φωτογραφίζεται με την κόρη της, Δήμητρα και μιλά για το πρόβλημα υγείας της και την οικονομική κρίση


Mάρθα Πίττα: Η γνωστή επιχειρηματίας φωτογραφίζεται με την κόρη της, Δήμητρα και μιλά για το πρόβλημα υγείας της και την οικονομική κρίση

Διαβάστε αναλυτικά…

Μάνα και κόρη φωτογραφίζονται μαζί για το περιοδικό "ΟΚ!" στην μπουτίκ τους, Splash, και μας μιλούν για την επαγγελματική τους σχέση, τη μόδα, την οικονομική κρίση που έπληξε την επιχείρησή τους, καθώς και για τα άμεσα σχέδιά τους.

Κατ' αρχάς, πώς είναι να δουλεύετε και οι δύο μαζί στην ίδια επιχείρηση;
Μ.Π: Είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί παρά τη διαφορά ηλικίας που έχουμε, η μια μαθαίνει από την άλλη και το αποτέλεσμα που βγαίνει διαχέεται και στον κόσμο που μας επισκέπτεται.
Δ.Π: Σκληρό, αλλά συνάμα διασκεδαστικό!

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη μόδα;
Μ.Π: Από μικρή ηλικία μού άρεσε και έτσι το έκανα πράξη.
Δ.Π: Ήδη από πολύ παλιά, διατηρούσαμε ένα από τα πιο μεγάλα εργοστάσια χοντρικής, το οποίο έκλεισε. Εγώ ακόμη δεν το χωνεύω, αφού έχω πλέον τελειώσει πατρονίστ!

Γιατί αποφασίσατε να επικεντρωθείτε στον παράγοντα "πολυτέλεια";
Μ.Π: Ο παράγοντας "πολυτέλεια" είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
Δ.Π: Και είναι και σχετικός. Μιλώ για τον εαυτό μου, αφού ως άνθρωπος μου άρεσε πάντα να φοράω κάτι το ιδιαίτερο, να έχω το δικό μου στυλ, να είμαι trend setter και όχι follower! Αυτό, στην πορεία με οδήγησε στον εκθαμβωτικό χώρο της μόδας και στις μεγάλες εβδομάδες μόδας, στις οποίες λίγα άτομα ανά τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται, παρακολουθώντας το show την ώρα που γίνεται!

Κυρία Μάρθα, ήταν αυτό που ονειρευόσασταν για την κόρη σας;
Για την κόρη μου, όπως και για τους δυο γιους μου, πάντα ονειρεύομαι τα καλυτέρα. Αν η Δήμητρα μου κάνει αυτό που της αρέσει και είναι ευτυχισμένη, εγώ πάντα θα είμαι διπλά της και θα τη στηρίζω.

Δήμητρα, εσύ αυτό ήθελες να ακολουθήσεις;
Όσοι φίλοι και γνωστοί με ξέρουν καλά, θα σου πουν ότι οι αγάπες της ζωής μου ήταν και θα είναι πάντα δύο! Μεγαλώνοντας σε μια αθλητική οικογένεια, ασχολούμουν πάντα με τον αθλητισμό-κολύμβηση και πετοσφαίριση, αλλά και με το θαλάσσιο σκι στον ελεύθερό μου χρόνο. Η αγάπη για τη μόδα, οφείλω να ομολογήσω, ήρθε ξαφνικά. Τα τρία τελευταία χρόνια του σχολείου πάντα βοηθούσα στις επιχειρήσεις, αλλά δεν ήμουν και φαν! Παράλληλα, τα μαθήματα τέχνης στο σχολείο βοήθησαν, ώστε να τη συνδυάσω με τη μόδα, ανακαλύπτοντας τα εκπληκτικά αποτελέσματα του συνδυασμού των δύο!

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα;
Μ.Π: Σε ανύποπτο χρόνο ήρθα αντιμέτωπη με μια σοβαρή ασθένεια, την οποία αντιμετώπισα με τη βοήθεια του συζύγου και των παιδιών μου. Την ξεπέρασα με την ευλογία του Θεού! Το συμβάν αυτό με δυνάμωσε ως άνθρωπο και με ώθησε σε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση και οπτική των πραγμάτων και των καταστάσεων.
Δ.Π: Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε ήταν το 2013 με πολλά και διάφορα να συμβαίνουν εντός και εκτός δουλειάς. Κάποιες μάσκες «έπεσαν» και χαίρομαι πραγματικά που σήμερα βρισκόμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ άλλοτε!

Πώς βιώσατε την οικονομική κρίση και τι κάνατε προκειμένου να αντεπεξέλθετε;
Μ.Π:
Η οικονομική κρίση έφερε τα πάνω κάτω στην οικογένειά μας, όπως και στις πλείστες οικογένειες του νησιού. Ξανά από την αρχή με υπομονή, θέληση και πολλή δουλειά, κερδίζεις αυτά που θέλεις στη ζωή. Έτσι κάναμε κι εμείς και φυσικά έτσι συνεχίζουμε να πορευόμαστε.
Δ.Π: Η οικονομική κρίση μάς άγγιξε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως και τους περισσότερους Κυπρίους. Εγώ προσωπικά άφησα μια πολύ καλή δουλεία που είχα στο Λονδίνο, για να έρθω να βοηθήσω τις οικογενειακές επιχειρήσεις και ελπίζω να βοήθησα (γέλια). Δυστυχώς, κλείσαμε τα μαγαζιά που είχαμε στη Λευκωσία, αλλά ευελπιστώ στο σύντομο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να τα ανοίξουμε πάλι!



Πώς θα προσδιορίζατε τη σχέση σας; Είναι σχέση μάνας-κόρης, σχέση συνεργάτιδων ή είστε περισσότερο φίλες;
Μ.Π: Η κάθε σχέση έχει τη δική της ώρα. Στο σπίτι είμαι μανά, στη δουλειά είμαστε συνεργάτες. Και όταν βγαίνουμε έξω, είμαστε φίλες!
Δ.Π: Όταν είμαστε στη δουλειά, οι σχέσεις μας είναι καθαρά επαγγελματικές! Βεβαίως προσπαθούμε να βγαίνουμε και μονές, να περνάμε χρόνο εκτός δουλειάς, κάνοντας πράγματα που αγαπάμε και μας ξεκουράζουν.

Το γεγονός ότι περνάτε αρκετές ώρες μαζί, δεν δημιουργεί προστριβές στη δουλειά;
Μ.Π:
Η κάθε μια έχει αναλάβει το δικό της κομμάτι, έτσι ώστε να αποφεύγονται, όσο γίνεται, οι μεταξύ μας εντάσεις και προστριβές. 
Δ.Π: Όταν περνάς πολλές ώρες με έναν άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να μην υπάρξουν προστριβές και συγκρούσεις. Έχοντας παρόμοιο χαρακτήρα, όμως, ισορροπούμε τα πράγματα, ώστε να μετριάζονται κατά το δυνατόν οι εντάσεις.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό για μια αρμονική οικογενειακή ζωή;
Μ.Π:
Αγάπη, εμπιστοσύνη, υπομονή και επιμονή.
Δ.Π: Να μην εργάζονται μαζί τα μέλη της οικογένειας! Ο καθένας πρέπει να έχει τον χώρο του, αφού μετά τη δουλειά όλοι θέλουμε να χαλαρώνουμε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε.

Πώς θα περιγράφατε η μια την άλλη;
Μ.Π:
Η Δήμητρα είναι κορίτσι πολύ ώριμο για την ηλικία του, ικανή, δυναμική, έξυπνη και πολύ ευαίσθητη, όσο και αν δεν της φαίνεται.
Δ.Π: Εσωστρεφή, χαρισματική, διορατική, όμορφη!

Δήμητρα, τι είναι αυτό που σε θυμώνει περισσότερο στη μητέρα σου, αλλά και τι είναι αυτό που θαυμάζεις περισσότερο σε αυτήν;
Θυμώνω, γιατί πολλές φόρες με διορθώνει. Βέβαια, συνήθως έχει δίκαιο, γιατί εμείς οι νέοι τρέχουμε, σήμερα, με έτη φωτός, προτρέχοντας και προδικάζοντας καταστάσεις. Θαυμάζω την εσωστρέφεια και την ηρεμία που έχει, και ελπίζω με τα χρόνια να αποκτήσω κι εγώ αυτά τα χαρίσματα.

Κυρία Μάρθα, νιώθετε ικανοποιημένη για τον τρόπο, με τον οποίο μεγαλώσατε το παιδί σας;
Φυσικά! Είμαι ικανοποιημένη και περήφανη. Η Δήμητρα είναι ένα αξιόλογο άτομο!

Όταν φεύγετε από το κατάστημά σας, πώς περνάτε τον χρόνο σας;
Μ.Π:
Φροντίζω να τον περνώ με τον σύζυγό μου, τα παιδιά μου και τους αγαπημένους μου φίλους, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή μου.
Δ.Π: Προσωπικά σερφάρω αρκετά στο Διαδίκτυο, αφού έτσι ενημερώνομαι για όλα όσα με ενδιαφέρουν, διευρύνοντας, παράλληλα, το πεδίο των γνώσεών μου.

Ποια χόμπι έχετε;
Μ.Π:
Αν και γυναίκα, μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, να γυμνάζομαι και φυσικά να κάνω SUP νωρίς το πρωί στην υπέροχη θάλασσά μας. Έτσι παίρνω οξυγόνο και γεμίζω τις μπαταρίες μου, για να ξεκινήσω με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μου.
Δ.Π: Κολύμβηση, θαλάσσιο σκι και πετοσφαίριση.

Πώς προσέχετε την εξωτερική σας εμφάνιση;
Μ.Π:
Για μένα είναι το άλφα και το ωμέγα, γι' αυτό και ασχολούμαι αρκετά με αυτήν.
Δ.Π: Προσπαθούμε να είμαστε βαμμένες στη δουλειά, αφού είναι ωραίο, ενώ σου φτιάχνει και τη διάθεση. Εννοείται ότι οι μάσκες ομορφιάς και οι καθαρισμοί στις αισθητικούς δεν σταματούν ποτέ (γέλια). Κι αυτό είναι βασανιστικό!

Είστε υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων;
Μ.Π:
Κανένα πρόβλημα δεν έχω. Παν μέτρον άριστον, για όλα, φυσικά.
Δ.Π: Είμαι υπέρ των αισθητικών επεμβάσεων, όταν γίνονται για θέμα αισθητικής και όχι για τα καπρίτσια μας! Βέβαια αυτό το λέω τώρα.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας φοβία;
Μ.Π:
Ειλικρινά, έχοντας την υγεία, την οικογένειά μου, τον σύζυγο και τα τρία μου παιδιά, νιώθω δυνατή και τίποτα δεν με φοβίζει.
Δ.Π: Τα φίδια!

Μιας και πλησιάζουμε σε εορταστικό κλίμα, τι σημαίνουν για εσάς τα Χριστούγεννα;
Μ.Π:
Είναι μια όμορφη γιορτή με εύγευστο φαγητό, ποτό, μουσική και, φυσικά, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα.
Δ.Π: Τα Χριστούγεννα είναι για μένα μια από τις πιο αγαπημένες μου μέρες, αφού τα τελευταία 10 χρόνια περίπου τα περνώ στην πόλη που με ανέδειξε στον χώρο της μόδας, το Λονδίνο.

Ποιες αναμνήσεις σας ξυπνούν τα Χριστούγεννα;
Μ.Π:
Γιορτή χαράς και ανταλλαγή δώρων.
Δ.Π: Χριστούγεννα του 2010 στη Στοκχόλμη, στους πλην 30 βαθμούς, με μια πολύ καλή μου φίλη! Ήταν μαγευτικά. Περάσαμε επτά όμορφες μέρες με τα απρόοπτά μας φυσικά!

Πώς θα τα περάσετε φέτος;
Μ.Π:
Με αγαπημένα πρόσωπα, όμορφες βραδιές, πολλή διασκέδαση, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε.
Δ.Π: Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ακόμη δεν έχουμε κάνει κάποια σχέδια, αλλά μπορεί τα Χριστούγεννα να μας βρουν και εκτός του νησιού.

Τι εύχεστε για το μέλλον;
Μ.Π:
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, χρόνια καλά και ευλογημένα με υγεία και ευτυχία.
Δ.Π: Για το μέλλον εύχομαι κάτι που για πολλούς μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά βιώνοντάς το κατάλαβα πως δεν είναι. Και αυτό είναι να έχουμε την υγεία μας. Και ας μην ξεχνάμε πως στις δύσκολες στιγμές, προκύπτουν εσωτερικές δυνάμεις, που ίσως και οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι έχουμε. Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, να περάσετε όμορφες στιγμές με αγαπημένα σας πρόσωπα, γιατί στο τέλος της μέρας μόνο οι στιγμές μένουν στη μνήμη μας και κυρίως οι όμορφες στιγμές.          

Tags μαρθα πιττα, δημητρα πιττα, διασημοι, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2738 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3824 s // Total time: 2.6563 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X