Παιδικό υπνοδωμάτιο: Οργανωθείτε και ανακαινίστε το σε 10 μέρες με 10 απλά βήματα


Παιδικό υπνοδωμάτιο: Οργανωθείτε και ανακαινίστε το σε 10 μέρες με 10 απλά βήματα

Ακολουθήστε τα βήματα

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να ανακαινίσετε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας αλλά με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να γίνει μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία:

1. Αρχίστε με την διάταξη των επίπλων. Διαχωρίστε το υπνοδωμάτιο σε "ζώνες" ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τη χρήση του χώρου. πχ. ζώνη ύπνου, ζώνη μελέτης, ζώνη ρουχισμού και καλλωπισμού’, ζώνη παιγνιδιού κλπ. Σκεφτείτε αν κάποιες χρήσεις μπορούν να συνδυαστούν πχ. αν το κρεββάτι ακουμπήσει στον τοίχο με μπόλικα μαξιλάρια μετατρέπεται σε καναπέ και μπορεί να φιλοξενήσει τους φίλους του παιδιού και τα παιγνίδια τους, συνδυάζοντας την ζώνη ύπνου με την ζώνη φίλων και παιγνιδιού.
2. Αποφασίστε το στυλ και ύφος που θα έχει το δωμάτιο για να έχετε το πλαίσιο που θα καθορίσει τις επόμενες σας αποφάσεις. Μπορείτε να βοηθηθείτε στην επιλογή του στυλ με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο.


3. Αποφασίστε ποια απο τα υφιστάμενα έπιπλα του υπνοδωματίου θα χρησιμοποιηθούν πως θα τοποθετηθούν και τι καινούργιο θα χρειαστεί να αγοράσετε.
4. Τα υφιστάμενα έπιπλα που έχετε φρεσκάρονται και φαίνονται καινούργια αν βαφτούν σε διαφορετικό χρώμα και αλλαχτούν τα χερούλια. Αμέσως ανανεώνονται και φαίνονται καινούργια! Αν χρειαστεί να αγοράσετε κάποια καινούργια έπιπλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν αναλόγως με τα υφιστάμενα.


5. Οι τοίχοι θα πρέπει να φρεσκαριστούν με μπογιά ή αν ακόμα το επιτρέπει ο προυπολογισμός σας η τοποθέτηση wallpaper προσφέρει ένα πολύ πετυχημένο αποτέλεσμα. Δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο, αναδεικνύει τις κουρτίνες, τα έπιπλα αλλά και οτιδήποτε τοποθετηθεί στους τοίχους. πχ. πίνακες, καθρέφτες ή κατασκευές.


6. Στο επόμενο βήμα θα επιλέξετε τις  κουρτίνες, σκεπάσματα και μαξιλάρια στη χρωματική παλέτα που αποφασίσατε να ακολουθήσετε. Η συμβουλή μου είναι να επιλέγετε σαν βάση μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων όπου θα μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τα σκεπάσματα και μαξιλάρια όποτε θέλετε χωρίς να σας δεσμεύει η βάση.
7. Τοποθετήστε στους τοίχους τους πίνακες, τις ζωγραφιές, τον καθρέφτη ή ότι άλλο θα τοποθετηθεί στους τοίχους.

8. Συμπληρώστε τον χώρο με καλάθια και όμορφα κουτιά.
9. Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα του χώρου. Μπορείτε απλά με την αλλαγή του φωτιστικού του ταβανιού, με την επιλογή καινούργιων φωτιστικών δαπέδου και κομοδίνου να πετύχετε την αλλαγή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ηλεκτρολογικών αλλαγών.

10. Τέλος επιλέξτε χαλιά για να συμπληρώσετε το αποτέλεσμα, προσφέροντας μια αίσθηση απαλής πολυτέλειας στα πόδια του παιδιού σας μόλις ξυπνήσει και απολαύστε την χαρά του!

Οι φωτογραφίες είναι από μια απλή ανακαίνιση κοριτσιστικού υπνοδωματίου. 

www.architecturedp.com/index.asp

Tags Αρχιτεκτονική, ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, Διακοσμηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9676 s (229 Queries.) // Parse time: 0.4076 s // Total time: 3.3752 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X