20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Έκθεση ζωγραφικής Ανδρέα Χαραλαμπίδη στην Golden Gallery By Kapatays

shareit!

H Golden Gallery By Kapatays οργανώνει έκθεση του κορυφαίου Κύπριου ζωγράφου Ανδρέα Χαραλαμπίδη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30 η Α.Ε., Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, κύριος Ηλίας Φωτόπουλος.

Γεννημένος στην Πάφο ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, σπούδασε ζωγραφική στην Αθήνα και στο Reading της Βρετανίας.  Δίδαξε μέχρι το 1985 τέχνη στα γυμνάσια της Πάφου και έκτοτε ιδιωτεύει ασχολούμενος αποκλειστικά με την τέχνη του.  Εκτός από τη ζωγραφική ασχολείται με την τοιχογραφία, τη χαρακτική και τη μεταξοτυπία.  Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο, στην Αθήνα, στη Βηρυτό, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Καλλιτέχνης με ιδιαίτερη ευαισθησία εμπνέεται από τον κύκλο της παφιακής μυθολογίας και στα έργα του διαχέεται ένας μυστηριακός ρυθμός, με ιερουργικές αναγωγές στη λατρεία της Αφροδίτης.  Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται από ανασύνθεση στοιχείων της αρχαιοελληνικής και της βυζαντινής τέχνης σε συνάρτηση με επιλογές της σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτοπορίας.

Πρόσωπα και προσωπεία, ιέρειες και ιεροφάντες φαίνονται να ξεπηδούν μέσα από το μύθο και το αρχαίο δράμα για να συναντήσουν ασκητές και αυτοκράτορες σε μια διαχρονική πορεία προς το σύγχρονο κόσμο.  Την εκφραστικότητα των μορφών επιτείνει το σκηνικό βάθος σε κιαρό σκούρο και χρυσό, μεταλλάξεις από Βυζάντιο και την Αναγέννηση.

Η κριτική έχει επισημάνει τη δύναμη, την πρωτοπορία και την ιδιαιτερότητα της τέχνης του. Ο μεγάλος Άγγλος ζωγράφος Τέρρυ Φρόστ έγραψε για τον κύπριο μαθητή του: "Είναι βουτηγμένος στην ποίηση του χρώματος και της μυθολογίας του δικού του κόσμου.  Τα αρμονικά του χρώματα έχουν μια αίσθηση απόλυτης πληρότητας με βάθος και ζωντάνια που σε παρασύρουν σε ένα πνευματικό ταξίδι."

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2017.
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 13:30 & 16:00 – 20:00

Info: GOLDEN GALLERY BY KAPATAYS ● ΜΝΑΣΙΑΔΟΥ 8 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ● ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 99643177, 97771977 ● www.kapatays-gallery.com

RECENT TWEETSTweets from a list by ilovestyle.com