3 λόγοι για να αρχίσετε να λέτε "όχι"


3 λόγοι για να αρχίσετε να λέτε "όχι"

Διαβάστε αναλυτικά

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη ναι, ακόμα και όταν στην πραγματικότητα θέλουμε να λέμε όχι. Είτε πρόκειται για την επίλυση ενός προβλήματος, ή για την ικανοποίηση μιας ανάγκης, είμαστε πολύ πιο διατεθειμένοι να πούμε ναι από το να αντιμετωπίσουμε τη λέξη που μας φοβίζει, το όχι. Γιατί μπορεί αυτή η λέξη να είναι μόνο δυο συλλαβές, όμως όταν έρθει η στιγμή να τη χρησιμοποιήσουμε διστάζουμε. Γι’ αυτό λοιπόν παρακάτω, όπως μεταδίδει το jenny.gr, θα δείτε 3 λόγους για να αρχίσετε να λέτε όχι πιο συχνά.

Μπορείτε να μην κάνετε τίποτα, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Αυτή η φράση μας δίνει να καταλάβουμε ότι όσο και αν το θέλουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Γιατί; Λοιπόν εκτός από το γεγονός ότι δεν είμαστε  Superwoman – αν και θα ήταν ωραίο – έχουμε περιορισμένες δυνατότητες και τα πράγματα γίνονται καλύτερα αν κάνουμε ένα τη φορά και όχι όλα μαζί.

Το όχι δεν σημαίνει ότι προσβάλουμε το συνάνθρωπό μας. Συνήθως έχουμε την τάση να λέμε ναι- ακόμα και αν δεν θέλουμε- από φόβο ότι θα απογοητεύσουμε κάποιον ή θα φανούμε αγενείς. Όμως το όχι δεν είναι ισοδύναμο της αρνητικότητας, απλά με αυτό τον τρόπο βάζετε τα όρια σας και επιλέγετε να είστε αυθεντικοί. Όσο περισσότερο σέβεστε τους προσωπικούς στόχους, τόσο πιο συχνά θα σας σέβονται οι άνθρωποι.

Λέγοντας όχι, τελικά λέτε ναι σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Φυσικά μπορεί στην αρχή να νιώσετε άβολα, όμως στην πορεία θα σας βγαίνει αυθόρμητα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το όχι, τόσο πιο καλά θα αρχίσετε να αισθάνεστε. Την επόμενη λοιπόν φορά ρωτήστε τον εαυτό σας: τι με κάνει να ευτυχισμένη; Ποια απάντηση θα με βοηθήσει περισσότερο να πετύχω τους στόχους μου; Εάν η απάντηση δεν είναι το ναι, τότε πείτε όχι.

Τέλος, μη ξεχνάτε ο οδηγός της ζωή σας είστε εσείς. Ο τελικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων είστε εσείς. Γιατί λοιπόν να μην δεσμευθείτε μόνο με όσα σας κάνουν ευτυχισμένους; Πιστέψτε με λέγοντας όχι, δεν είναι μόνο απελευθερωτικό, αλλά θα σας κάνει να νιώθετε πραγματικά καλά.

Tags ψυχολογια, ΟΧΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9139 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4073 s // Total time: 3.3212 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X