Τα φεστιβάλ του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσεις


Τα φεστιβάλ του Νοέμβρη που δεν πρέπει να χάσεις

Κι αυτό το μήνα δίνουμε ραντεβού στα πιο νόστιμα φεστιβάλ και στις πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις!

Ο Νοέμβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για εξορμήσεις σε βουνά και πεδιάδες, σε ζεστά κουτούκια στο βουνό, για γαστρονομικό τουρισμό, αλλά και αγροτουρισμό.

Είναι ακόμα ο μήνας της ζιβανίας αλλά και του πιθαριού, καθώς παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το μήνα που διανύουμε λαμβάνουν χώρα δύο πολύ δημοφιλείς γιορτές, το διπλό Φεστιβάλ Ζιβανίας σε Άλωνα και Πελένδρι αλλά και το Άννοιμαν του Πιθαρκού στο Κοιλάνι.

Είναι ακόμα δηλαδή ένας μήνας για παλουζέ και παραδοσιακά εδέσματα καθώςοι γιορτές αυτές πραγματοποιηούνται με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας. Επίσης, αρκετές είναι και οι γιορτές που στήνονται βασισμένες στα τοπικά προϊόντα.

Είναι όμως και μήνας παραμυθιού, αλλά και λογοτεχνίας.

Ας τους ρίξουμε μια ματιά!

Mind, Body & Spirit Festival
Το σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά το Mind, Body & Spirit Festival. Ένα φεστιβάλ γεμάτο εκπαιδευτικές και εναλλακτικές ομιλίες, τάξεις και εργαστήρια που θα σας εμπνεύσουν και θα σας ωθήσουν στην πορεία σας για υγεία, αρμονία και χαρά στη ζωή.
Πρόκειται για ένα ολοήμερο φεστιβάλ (αρχίζει από τις 10.30, μέχρι τις 21.00) με την είσοδο να είναι 8 ευρώ την ημέρα (στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι διαλέξεις, μαθήματα, εργαστήρια και παραστάσεις).
> Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Νοεμβρίου, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία.

7ο Dance Waves Festival
Στο μαγικό black box θέατρο του Εγκώμιου, για δυο βραδιές γεμάτες με χορευτικό πάθος, Σάββατο και Κυριακή 11 και 12 Νοεμβρίου, έναρξη στις 20.30.
Η πατροπαράδοτη κυπριακή (και όχι μόνο) ευγένεια του οικοδεσπότη, μας επιβάλλει να ξεκινήσουμε τις συστάσεις από τους προσκεκλημένους μας εκ του εξωτερικού (με τη συνεργασία του πολυαγαπημένου μας εταίρου Lucky Trimmer, φεστιβάλ σύγχρονου χορού του Βερολίνου). Απλές συστάσεις, λίγα λόγια, μιας και η γλώσσα του χορού πρέπει να αφήνεται να μιλάει από μόνη της, το οποίο σημαίνει -για εσάς που μας διαβάζετε - ότι θα πρέπει να είστε εδώ.
> 11 και 12 Νοεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 22 781104 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Φεστιβάλ "Στα μονοπάτια της Παράδοσης"
Ένα φεστιβάλ άκρως παραδοσιακό θα στηθεί στην πρωτεύουσα, τον Νοέμβριο.
Πρόκειται για το Φεστιβάλ "Στα μονοπάτια της Παράδοσης", που θα πραγματοποιηθεί στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, με άκρως κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα, απόσταξη ζιβανίας, χορούς και διασκέδαση!
Συγκεκριμένα το Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων περιλαμβάνει:
• Γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. χαλούμι, αναρή, τραχανάς)
• Χειροποίητα ζυμαρικά
• Μπουρέκια και πίτες της σάτζης
• Προϊόντα από λάδι, σταφύλι, χαρούπι, τριαντάφυλλο και ρόδι
• Ψωμιά και παξιμάδια
• Γλυκά του κουταλιού, παστέλλι και παστελλάκι
• Λουκουμάδες και σιροπιαστά γλυκά
• Βότανα, αιθέρια έλαια και ξηρούς καρπούς
Ελάτε να δείτε από κοντά τη διαδικασία απόσταξης της ζιβανίας.
Ξεκουραστείτε στο παραδοσιακό καφενείο του Συνδέσμου Γονέων του Γ' Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας "Στυλιανός Λένας".
> Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, Γ' Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας "Στυλιανός Λένας" (Σπυρίδωνος Νομπέλη 3, Μακεδονίτισσα), 15.30-19.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

 

Tags festival, φεστιβάλ, Νοεμβριος, διασκεδαση, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6793 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4259 s // Total time: 3.1053 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X