Τα 16 πιο όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


Τα 16 πιο όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Μπορεί να ετοιμαζόμαστε ήδη να υποδεχθούμε τον Νοέμβριο, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Άσε που άρχισε ήδη το σκηνικό του καιρού να αλλάζει, με τις πρώτες βροχές και τα κρύα να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους, κάνοντας τις μέρες και τα βράδια μας τόσο ευχάριστα και ιδανικά για έξοδο με την παρέα στα χειμωνιάτικα στέκα, με μεζεδάκι και κρασί!

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

Τα σουρεαλιστικά πορτρέτα της Έλενας Παρασκευά
Η Έλενα Παρασκευά μια διεθνούς εμβέλειας φωτογράφος πορτρέτων, ομορφιάς  και μόδας παρουσιάζει μια σειρά με φωτογραφίες της στην γκαλερί Όπους. Οι σουρεαλιστικές φωτογραφίες της που είναι περιζήτητες σε διεθνή περιοδικά μόδας και φωτογραφίας της χάρισαν και πολλά διεθνή βραβεία. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στα  PRIX DE LA PHOTOGRAPHIE, Paris 2017. Με αφορμή το μετάλλιο αυτό θα κάνει φέτος μια έκθεση στο Παρίσι. Η Κύπρια φωτογράφος έχει εκθέσει τη δουλειά της στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Λιντς-Αυστρία καθώς και στην Κύπρο.
> Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, Opus 39 Art Gallery, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 22424983. Μέχρι τις 11/11

"Το Σκάσιμον" από τον ΜΙΤΟ
Στη θεατρική δουλειά το "Σκάσιμον" χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τη "Φόνισσα" του Αλ. Παπαδιαμάντη και την "Ασκητική" του Ν. Καζαντζάκη, δημιουργώντας μια νέα αφήγηση με σαφείς σχολιασμούς πάνω στα πρωτότυπα έργα. Η παράσταση μια παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ που δημιουργήθηκε από την ηθοποιό  Έλενα Αγαθοκλέους και τον μουσικό Δημήτρη Σπύρου, πρωτοπαίχτηκε το 2015 και έκτοτε παρουσιάζεται εντός και εκτός της Κύπρου σε φεστιβάλ και άλλους χώρους. "Με Το Σκάσιμον, μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε την ιστορία για την περιπλάνηση μιας ψυχής, σπάζοντας τις παραστατικές συμβάσεις που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα" σημειώνουν η  Έλενα Αγαθοκλέους, Δημήτρης Σπύρου. Με αγγλικούς υπέρτιτλους. Επί σκηνής: Έλενα Αγαθοκλέους και Δημήτρης Σπύρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Space στη Λευκωσία στις 2,3,4 Νοεμβρίου.
> Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ.  77777745.

"Ψυχή βαθιά" στο Έρμα
Με την  ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή βαθιά" συνεχίζεται το θερινό σινεμά στην αυλή του Βιβλιοπωλείου Καφεαναγνωστηρίου το Έρμα. 1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου Πολέμου. Στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλες και μικρές μάχες, μέρα και νύχτα, το αίμα κυλάει ποτάμι. Δύο αδέρφια, ο Ανέστης 17 χρονών και ο Βλάσης 14, βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη, η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων. Μοιραία βρίσκονται με όπλο στο χέρι σε ομάδες που πολεμούν απέναντι και βάλλουν η μία εναντίον της άλλης. Ζουν τη φωτιά του πολέμου, τις μάχες ανταρτών και φαντάρων σώμα με σώμα, τα πρόχειρα νοσοκομεία με σακατεμένους και ετοιμοθάνατους, την παράλογη καθημερινότητα του θανάτου, της βίας, της σύγχυσης, του πάθους, του τρόμου. Με τους: Γιώργο Αγγέλκο, Χρήστο Καρτέρη, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Βικτώρια Χαραλαμπίδου και Θανάση Βέγγο.
> Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστηρίο το Έρμα, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 97901821 & 99980574.

Tags διασκεδαση, εκδηλωση, go out, Θεατρο, παρασταση, μουσικη, επίδειξη μόδας, τεχνη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5582 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3574 s // Total time: 2.9156 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X