Γιώργος Λάνθιμος: Άλλη μία διεθνής διάκριση


Γιώργος Λάνθιμος: Άλλη μία διεθνής διάκριση

Βραβείο ARTE στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ρότερνταμ.

Το βραβείο ARTE απέσπασε ο Γιώργος Λάνθιμος στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ για το σχέδιο της νέας του ταινίας με τίτλο «Lobster», το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Element Pictures (Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα). Το βραβείο απονεμήθηκε με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό και πρωτότυπο έργο, από έναν από τους πιο ταλαντούχους κινηματογραφιστές της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, το «L­­­­obster» «παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ' όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου. Η ταινία προσπαθεί να ανακαλύψει συνώνυμα για την αγάπη σε λέξεις όπως φόβος, κανόνες, διορίες, ταίριασμα, συγχρονικότητα, αφέλεια, ευημερία, ψέματα».

Tο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, ολοκληρώνεται στις 3 Φεβρουαρίου. Τριάντα δύο σκηνοθέτες προβάλλουν τα σχέδια των νέων τους ταινιών σε 850 χρηματοδότες.

Tags σινεμα, γιωργος λανθιμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0045 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0288 s // Total time: 0.0333 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X