17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα


17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα κι εσύ δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις

Ακόμα μία εβδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!

Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!

Κυνόδοντας
Η πολυβραβευμένη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας" προβάλλεται απόψε στο θερινό σινεμά της Λάρνακας. Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται μία οικογένεια - γονείς και 3 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Τα παιδιά ζουν αιχμάλωτα των γονιών τους μη έχοντας επαφή με τον έξω κόσμο. Διδάσκονται μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και ο μόνος άνθρωπος που τους επισκέπτεται είναι η Χριστίνα, υπάλληλος στο εργοστάσιο του πατέρα, για να κατευνάζει τις ορμές του γιου. Για να πεισθούν ότι δεν πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους λένε ότι είχαν άλλον έναν αδελφό, ο οποίος όταν έφυγε τον κατασπάραξε μία γάτα, η οποία είναι το πιο επικίνδυνο ζώο που υπάρχει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι, μόνο αν πέσει ο κυνόδοντάς του. Και είναι σε θέση να οδηγήσει αυτοκίνητο, μόνο αν ο κυνόδοντας φυτρώσει ξανά.
INFO: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24145375.

Μουσικό ταξίδι στον "Σταυρό του Νότου"
Μια αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο, τους Ξέμπαρκους, τον Γιάννη Σπανό, τη Μαρίζα Κωχ και τον Δημήτρη Ζερβουδάκη θα κάνουν απόψε στην Αξιοθέα οι τραγουδιστές Μιχάλης Πουργουρίδης και Κωνσταντίνος Στυλιανού. Τους συνοδεύουν οι μουσικοί Κωνσταντίνος Ζορπάς (πιάνο), Κώστας Χαλλούμα (ακουστικό μπάσο) και Κώστας Εφεσόπουλος (σαξόφωνα). Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στον "Σταυρό του Νότου", τις "Γραμμές των Οριζόντων", το "S/S Ιόνιον 1934" και στα αγαπημένα τραγούδια του ποιητή με φόντο τις θάλασσες, τους ωκεανούς, τα καράβια και τα λιμάνια που ήταν οι πηγές της έμπνευσής του. Ποιήματα και αποσπάσματα από πεζά έργα του Καββαδία θα διαβάσει ο ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.
INFO: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, Αξιοθέα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531 - 22894532.

Εβδομάδα Γαλλικού Σινεμά
Aρχίζει σήμερα η Εβδομάδα Γαλλικού Σινεμά που διοργανώνουν οι Φίλοι του Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου θα προβληθούν πέντε γαλλικές ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους. Απόψε θα προβληθεί η κωμωδία "Struggle for Life" (2016) του σκηνοθέτη Antonin Peretjatko, με τους ηθοποιούς Vincent Macaigne, Vimala Pons και Pascal Légitimus. Ο Marc Châtaigne, εκπαιδευόμενος στο υπουργείο Προτύπων, αναλαμβάνει εμπιστευτικά την αποστολή να ταξιδέψει μέχρι τη Guyana, για να επιβλέψει την αναβαθμισμένη εκδοχή του Guyaneige, την πρώτη εσωτερική πίστα σκι στην Amazonia. Ξεκινάει επιτόπου να ελέγχει ότι όλα λειτουργούν σωστά, έχοντας για οδηγό την Tarzan, μια όμορφη εκπαιδευόμενη στο Εθνικό Τμήμα Δασών. Έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα, οι δυο τους χάνονται στο δάσος κι εκεί τους περιμένει μια σειρά από κινδύνους που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν.
INFO: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1169 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3731 s // Total time: 2.4900 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X