20 αγαπημένες ταβέρνες και εστιατόρια στο Τρόοδος


20 αγαπημένες ταβέρνες και εστιατόρια στο Τρόοδος

Καλό φαγητό με θέα το βουνό σε γραφικά χωριουδάκια στα ορεινά 

Αν δεν θα πας παραλία ετοιμάσου για τα ορεινά χωριά, ανεβαίνοντας τις πλαγιές του Τροόδους είτε από Λευκωσία είτε από Λεμεσό και αράζοντας στη δροσιά σε γραφικές ταβερνούλες και καλά εστιατόρια στην περιοχή του Τροόδους με υπέροχη θέα.

Εστιατόριο Τζιελλάρι Argentina - Κακοπετριά
Μία λιθόκτιστη, παραδοσιακή οικία του 1797 στεγάζει σήμερα το εστιατόριο Τζιελλάρι Argentina της Γιούλας και του Βίκτωρ ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή. Το εστιατόριο βρίσκεται στην γραφική παλιά Κακοπετριά και φημίζεται για το αργεντίνικο στέικ που σερβίρει αλλά και παραδοσιακά πιάτα από Αργεντινή. Το μενού περιλαμβάνει τόσο αρνεντίνικη κουζίνα όσο κυπριακή και διεθνή. Ζεστό χώρος για το χειμώνα με τζάκι στο εσωτερικό και βεράντα στο δεύτερο όροφο με θέα το χωριό για το καλοκαίρι.
(22922522, 99967051) παλιά Κακοπετριά, επ. Λευκωσίας.

Ταβέρνα Άης Γιώρκης, Κακοπετριά
Νόστιμα κρεατικά, διάφορα είδη σχάρας, κυπριακό σουβλάκι και σεφταλιά αλλά και μεζεδάκια με εποχιακά υλικά, μανιτάρια και σαλιγκάρια. Από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Κακοπετριάς με εγγυημένα καλό φαγητό. Απαραίτητη η κράτηση για το σαββατοκύριακο. (22923600)

Παλιολινός
Τον Παλιολινό θα τον βρεις στη Γαλάτα, έτοιμο να σου προσφέρει το μενού της ημέρας, που περιλαμβάνει από σούβλα (αρνί, χοιρινό ή κοτόπουλο), παστίτσιο, πατάτες φούρνου, πλιγούρι, ορεκτικά και όχι μόνο και φυσικά την πιο ζεστή ατμόσφαιρα! Το τζάκι βλέπεις φροντίζει γι' αυτό!
(22924455) Χαράλαμπου Κουκουλαρίδη 22.

Εστιατόριο Λούης, Πρόδρομος
Δύο εστιατόρια λειτουργούν στο χωριό, και τα δύο βρίσκονται δίπλα στον κυκλικό κόμβο στο κέντρο. Το εστιατόριο Λούης (25462049) έχει υπέροχη θέα το βουνό και ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τη σούβλα, το οφτό κλέφτικο και τον νοστιμότατο, σπιτικό μουσακά. Είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ και τα σαββατοκύριακα. Εκεί επίσης φτιάχνουν σπιτικά γλυκά του κουταλιού και διαθέτουν φρέσκα φρούτα και τα καλύτερα μήλα προς πώληση.


Εστιατόριο Το Βυζάντιο, Πρόδρομος
Το εστιατόριο λειτουργεί και σαν καφενείο (25463333) και λειτουργεί καθημερινές και σαββατοκύριακα, μεσημέρι-βράδυ. Ο χώρος του είναι διακοσμημένος σε παραδοσιακό στυλ. Στον δεύτερο όροφο στεγάζεται το δοκιμαστήριο κρασιών σε μια άκρως εξοπλισμένη ΚΑΒΑ στην οποία μπορείς να δοκιμάσεις όλες τις ποικιλίες κρασιού της ορεινής περιοχής του Τροόδους, καθώς και το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags ταβέρνα, ΤΡΟΟΔΟΣ, φαγητο, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0196 s // Total time: 0.0200 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X