Όχι πια φουσκωμένη κοιλιά!


Όχι πια φουσκωμένη κοιλιά!

Τα μυστικά των stars!

Mπορεί η Halle Berry να διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα σώματα του Hollywood, όμως πρόσφατη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί δημιούργησε θύελλα σχολίων για το αν είναι έγκυος λόγω της φουσκωμένης κοιλιάς της. Η ίδια αμέσως διέψευσε τις φήμες τρίτης εγκυμοσύνης, λέγοντας με απόλυτη ειλικρίνεια: “Δεν μπορεί ένα κορίτσι να φάει λίγες τηγανητές πατάτες με μπριζόλα;”.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν είναι η πρώτη σταρ που αναγκάζεται "απολογηθεί" για τη φουσκωμένη της κοιλιά. Η Jennifer Aniston υπέφερε από έντονο πρήξιμο που αποκάλυπτε περίτρανα το μπικίνι της κατά τη διάρκεια των διακοπών της στις Μπαχάμες με τον σύζυγό της Justin Theroux. Εκπρόσωπος της ηθοποιού αμέσως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας ότι απλά η Τζένιφερ απόλαυσε ένα μεγάλο γεύμα νιώθοντας ασφαλής και χαλαρή στον ιδιωτικό της χώρο, ενώ και η ίδια η Άνιστον στη συνέχεια είχε γράψει ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά.

Η Eva Longoria αναγκάστηκε να ενημερώσει μέχρι και την οικογένειά της ότι δεν είναι έγκυος όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τις διακοπές της με τον σύζυγό της Χοσέ Μπαστόν στη Χαβάη. "Είδα κάποιες φωτογραφίες του εαυτού μου σε ένα σκάφος και φαινόμουν πραγματικά χοντρή. Πρέπει να σας πω ότι το μόνο που έκανα ήταν να τρώω τυρί. Όλοι λένε ότι είμαι έγκυος, αλλά δεν είμαι. Προφανώς έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Όταν τρώω οποιοδήποτε είδος υδατάνθρακα πρήζομαι» απάντησε η ίδια με χιουμοριστική διάθεση. Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους τα γαλακτοκομικά και το σιτάρι αποτελούν τους πιο συνήθεις ενόχους πρηξίματος. Αυτό οφείλεται στη λακτόζη η οποία είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται κυρίως στο γάλα και σχηματίζεται από γαλακτόζη και γλυκόζη, στην πρωτεΐνη της καζεΐνης και τον ορό γάλακτος, ενώ πολλοί έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μια δύσπεπτη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι. "Αν ο οργανισμός δεν μπορεί να δημιουργήσει τα πεπτικά ένζυμα για να χωνέψει αυτές τις τροφές τότε δημιουργείται πρήξιμο στη κοιλιά. Πολλές τροφές όσο υγιεινές και αν είναι μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και αυτό γιατί περιέχουν πολλές φυτικές ίνες", τονίζει η διατροφολόγος Στέφανι Μουρ.

Ένα άτομο με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα μπορεί να έχει πρόβλημα με το σκόρδο αλλά και με αρκετές τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, τα χόρτα, τα άγουρα φρούτα, η ντομάτα, οι πράσινες σαλάτες, το γάλα κ.ά. Επιπλέον, άνθρωποι που δεν μασάνε καλά το φαγητό και τείνουν να το καταπίνουν γρήγορα αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα που καταλήγουν σε πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Όταν το φαγητό καταναλώνεται πολύ γρήγορα, συχνά παρατηρείται συσσώρευση αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορες στομαχικές διαταραχές.

Όσο πιο γρήγορα και λαίμαργα καταναλώνουμε τροφή, τόσο πιο μεγάλες ποσότητες αέρα μπορεί να καταπιούμε. Μεγάλες ποσότητες τροφής δυσκολεύονται να διασπαστούν από το στομάχι. Έπειτα τα βακτήρια του εντέρου διασπούν τις τροφές που δεν έχουν χωνευτεί σωστά. Αν το πρήξιμο της κοιλιάς οφείλεται στη διατροφή, τότε σίγουρα εμφανίζεται νωρίς το απόγευμα, τη στιγμή δηλαδή που ξεκινά η διαδικασία της πέψης. Ειδικά όταν συμβαίνει μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών, όπως ψωμί ή ζυμαρικά, αυτό μπορεί να αποδεικνύει την ύπαρξη δυσανεξίας σε κάποιες ομάδες τροφών. Ο μόνος τρόπος για να δούμε αν όντως μια τροφή ενοχλεί είναι να το βγάλουμε από τη διατροφή σας για 3 με 6 εβδομάδες. Αν τα συμπτώματα βελτιωθούν, τότε μάλλον βρήκαμε τον ένοχο.

ΠΡΩΙΝΟ

Πιείτε ένα υγρό προβιοτικό και μετά ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και λίγο μηλόξυδο.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ –  ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Τρώγοντας μόνο 2 φορές τη μέρα δίνουμε χρόνο στο πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το γιαούρτι με μούρα και καρύδα μαζί με λιναρόσπορο. Αργότερα μια σαλάτα με σφικτά βραστά αυγά, αβοκάντο, ρόκα και ελαιόλαδο καθώς και κεφίρ ωφελούν ιδιαίτερα.

ΔΕΙΠΝΟ ΝΩΡΙΣ

Ξεκινήστε με μια κούπα από ζωμό οστών (κοτόπουλο) και μετά συνεχίστε με μια χορταστική σαλάτα. Η ποικιλία διαφορετικών λαχανικών, ψητών ή βραστών, είναι πολύ σημαντική. Μπορείτε να προσθέσετε τουρσί ή κάποιο λιπαρό ψάρι όπως ο σολομός και να το συνοδεύσετε με ψητές πατάτες και σως γιαουρτιού. Ιδανικό επιδόρπιο αποτελεί η μαύρη σοκολάτα και τα καρύδια.

Πηγή: Περιοδικό “OK!”

Tags φούσκωμα, κοιλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3397 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3631 s // Total time: 2.7028 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X