10 θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο


10 θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

Νέες κυπριακές παραγωγές, ελληνικοί θίασοι και φεστιβαλικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ο Σεπτέμβριος είναι η αρχή για πολλά πράγματα και μεταξύ αυτών και των θεατρικών παραστάσεων. Ο πρώτος μήνα του φθινοπώρου μας επιφυλάσσει 10 ενδιαφέρουσες παραστάσεις οι οποίες παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια, του φεστιβάλ Φανερωμένη 17, του Πάφος2017, του Φεστιβάλ της Αξιοθέας αλλά και από τα θεατρικά σχήματα της χώρας.

Το Ψέμα
Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, στο Μικρό Παλλάς, η παράσταση 'Το Ψέμα' με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη και Κωνσταντίνο Κάππα έρχεται και στην Κύπρο. Η ιστορία του έργου αρχίζει και τελειώνει μόλις σε μία βραδιά, όπου δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί, η Άλις και ο Πωλ, ο Μισέλ και η Λωράνς συναντιούνται. Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει άραγε στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Μια κωμωδία με στοιχεία φάρσας για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.
Παραστάσεις: Δ 4 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 18.30 & 21.00 / Τρ 5 (21.00) & Τετ 6 Σεπ, (18.30 & 21.00) Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Πληρ. 25377277. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Ο Αλαβροστοισειώτης
Το έμμετρο θεατρικό έργο του Κύπριου λαϊκού ποιητή Παύλου Λιασίδη, έπειτα από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, παρουσιάζεται και στην Κύπρο. 'Ο Αλαβροστοισειώτης' πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, που σημαίνει ο ονειροπαρμένος, ο κυριευμένος από νεράιδες. Η παράσταση, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Σπίτι της Κύπρου σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, ανιχνεύει τη συγγένεια του έργου με την αρχαία τραγωδία. Η παράσταση, στο κείμενο της οποίας έχουν συμπεριληφθεί και ποιήματα από συλλογές του Παύλου Λιασίδη, είναι ένας φόρος τιμής στον πλούτο της κυπριακής διαλέκτου. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Άνδρη Θεοδότου, Κλείτος Κωμοδίκης, Γιωργής Τσουρής.
Παραστάσεις: Κ 10 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.00. Πληρ. 25377277. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στο ταμείο του θεάτρου. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags go out, παρασταση, Θεατρο, εκδηλωση, διασκεδαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1561 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3822 s // Total time: 3.5384 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X