Τα 25 φεστιβάλ του φετινού Σεπτέμβρη


Τα 25 φεστιβάλ του φετινού Σεπτέμβρη

Σημείωσε τις ημερομηνίες, αν χρειάζεται κλείσε δωμάτιο, και φύγαμε

Αυτόν το μήνα, με χαρά θα ανακαλύψεις πως η Κύπρος του Σεπτέμβρη είναι τόσο ζωντανή όσο αυτή του Αυγούστου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, παραδοσιακά, μουσικά κ.ά. στα αστικά κέντρα και την κυπριακή ύπαιθρο, είναι τόσο συχνά που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις και πού να πας! Σε συνδυασμό με την οικονομική διαμονή που μπορείς θα εξασφαλίσεις, λόγω της περιόδου, η απόδρασή σου προβλέπεται μια μοναδική εμπειρία.

Σημείωσε τις ημερομηνίες, αν χρειάζεται κλείσε δωμάτιο, και φύγαμε!

SeptemberFest
Η Λευκωσία μπαίνει και φέτος σε ρυθμούς μπίρας, με ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντανή μουσική και show, έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές, συνοδευτικά εδέσματα μπίρας και 100 μπίρες από όλο το κόσμο! Το 7ο Φεστιβάλ Μπύρας Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν και αυτή τη χρονιά καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Χαιρέτης, Σώτος Κωνσταντίνου (Γονιός), Πέτρος Κουλουμής, Ασμάτιον Live (29/8), Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Ελλοπία 20 χρόνια μετά, (30/8), Δημήτρης Μπάσης, Κούλης Θεοδώρου, Φίλιππος Κτένας, Μιχάλης Λεβέντης (31/8), Στέλιος Ρόκκος, Κατερίνα Λιόλιου, Στέφαν Τριανταφύλλης (1/9), Γιάννης Βαρδής, Γιώργος Λιανός, Κωνσταντίνος Νάζης (2/9), Υπόγεια Ρέυματα, Magic de Spell, Prospectus, Fuse (3/9), Βασίλης Καρράς (4/9).
INFO: Τρίτη 29 Αυγούστου-Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία, 19.00-24.00, €6 με ένα ποτό (Δ 4/9, €8 χωρίς ποτό, παιδιά μέχρι 12 ετών: δωρεάν). Πληρ. 22485420.

Pafos Aphrodite Festival 2017
Το 19ο Pafos Aphrodite Festival φέτος εντάσσεται στο πρόγραμμα του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 και ανοίγει την αυλαία του με το σπουδαίο αριστούργημα του W. A. Mozart 'Die Entführung aus dem Serail' ('Η Απαγωγή από το Σεράι') σε συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. και του Θεάτρου της Πίζας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Το έργο αποτελείται από τρεις πράξεις και το λιμπρέτο, το οποίο είναι βασισμένο στη θεατρική κωμωδία 'Μπελμόντε και Κονστάντζα' και ανήκει στον Κρίστοφ Φρίντριχ Μπρέτζνερ με παραλλαγές του Γκότλιμπ Στέφανι.
INFO: Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρο, Πάφος. Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70. Πληρ. 26822218 & www.pafc.com.cy.

Φεστιβάλ Αξιοθέας
Από την 1η Σεπτεμβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Αρχοντικό της οδού Αξιοθέας, ανοίγει τις πύλες του ξανά για να υποδεχτεί τους φίλους της ποιοτικής μουσικής και του θεάτρου σε μια σειρά εκδηλώσεων με τις οποίες το Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Αξιοθέας και το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους. Την αρχή θα κάνει το Θέατρο Ένα με τη νέα του παραγωγή «Ντεφόλ - Σμύρνη 1922» βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Δημήτρη Καραγιάννη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αντρέα Χριστοδουλίδη, από την 1η μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, ο κύπριος πιανίστας Γλαύκος Κοντεμενιώτης, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης τα τελευταία 30 χρόνια, θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με τη σύμπραξη των μουσικών Απόστολου Σιδέρη (μπάσο), Αλέξανδρου Γαγάτση (βιμπράφωνο) και Ιωάννη Βαφέα (τύμπανα). Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Παντελής Θαλασσινός θα μοιραστεί τα τραγούδια του, τα οποία εδώ και 20 χρόνια χαρίζει απλόχερα στο κοινό του, αλλά και το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής του που τον καθιστά απολύτως αναγνωρίσιμο από την πρώτη νότα. Η διαχρονική τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα ζωντανέψει επί σκηνής μέσα από την παράσταση του Φανταστικού Θεάτρου, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Στις 19 Σεπτεμβρίου, η γνωστή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Βάκια Σταύρου θα παρουσιάσει τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, «Αλάσια». Μια αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο, τους Ξέμπαρκους, τον Γιάννη Σπανό, τη Μαρίζα Κωχ και τον Δημήτρη Ζερβουδάκη θα κάνουν στις 25 Σεπτεμβρίου οι τραγουδιστές Μιχάλης Πουργουρίδης και Κωνσταντίνος Στυλιανού, ενώ το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη (1849-1917) με δύο παραστάσεις του έργου«Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζιαιρη του κόσμου», στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό. Την ίδια μέρα και σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού, διοργανώνεται στον ίδιο χώρο Φιλολογική Ημερίδα για τον Βασίλη Μιχαηλίδη.
Δες αναλυτικά όλο το πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Δείτε στο TimeOut Cyprus όλα όσα θα συμβούν τον Σεπτέμβριο.

Tags festival, φεστιβάλ, διασκεδαση, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0079 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0318 s // Total time: 0.0397 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X