Κι όμως! Μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία!


Κι όμως! Μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία!

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν σε νέα έρευνα

Αρκετοί από εμάς έχουν στο μυαλό τους την ατάκα, ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν ευτυχία κι ότι είναι προτιμότερο να ξοδεύουμε τα χρήματά μας για να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας με εμπειρίες.

Αν και η εξερεύνηση του κόσμου είναι συναρπαστική, ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ακριβώς το ίδιο με τον να προβούμε στην αγορά ενός φορέματος που επιθυμούμε.

Οι συντάκτες της μελέτης, καθηγητές του Ινστιτούτου Οικονομικών και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών, ανέλυσαν στοιχεία από 10.000 έρευνες για τα νοικοκυριά της Ουγγαρίας.

Η έρευνα περιελάβανε μια βαθμολογία από το 0 έως το 10 που ποσοτικοποιεί την ικανοποίηση του ερωτώμενου με τη ζωή του, καθώς και ένα μέτρο των δαπανών του νοικοκυριού κατά τον τελευταίο μήνα, τους τελευταίους τρεις μήνες και τους τελευταίους 12 μήνες, τις εκθέσεις Slate.

Στη μέτρηση του επιπέδου ικανοποίησης της ζωής μεταξύ των δύο ομάδων, όμως, ο επιστήμονας διαπίστωσε ότι αν και υπήρχε μια συσχέτιση μεταξύ δαπανών και ευτυχίας δεν είχε σημασία τι αγοράστηκε.

Tags ψώνια, ευτυχία, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9440 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3622 s // Total time: 2.3061 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X