Μια σπιτική «συνταγή» για να πούμε αντίο στις σκασμένες φτέρνες


Μια σπιτική «συνταγή» για να πούμε αντίο στις σκασμένες φτέρνες

Το μόνιμό μας άγχος, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που φοράμε πέδιλα, είναι οι σκασμένες φτέρνες. Υπάρχει τρόπος όμως να τις αντιμετωπίσουμε.

Αν είστε από εκείνες τις γυναίκες που η φύση σας ταλαιπωρεί και σας έχει χαρίσει τη δυσκολία να πρέπει να πηγαίνετε πολύ συχνά για πεντικιούρ και απολέπιση τότε αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει και θα σας λύσει το πρόβλημα. 

Εξάλλου, το καλοκαίρι μας θέλει ξένοιαστες και να μην ανησυχούμε για την εμφάνιση των ποδιών μας, ώστε να μπορούμε να χαρούμε όσο περισσότερο γίνεται την αίσθηση του να κυκλοφορούμε ξυπόλυτες, αλλά και να φοράμε τις σαγιονάρες και τα σανδάλια μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τη σκληρόπετση φτέρνα που φαίνεται.

Αν το πρόβλημά σας δεν είναι ιατρικό, αλλά καθαρά αισθητικό, η καλύτερη θεραπεία παραμένει η πρόληψη. Γι' αυτό, αν οι φτέρνες σας σκληραίνουν συχνά, χρειάζεται να τις περιποιήστε. Αν το κάνετε από το σπίτι, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να μην παραμελείτε να κάνετε απολέπιση τρίβοντας τις με μια ράσπα, μετά το ντους.

Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε μια επανορθωτική λύση, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κόλπο, που βοηθά στην αποκατάσταση μεγάλου μέρους της όψης της φτέρνας.

Για να φτιάξετε τη «μάσκα για τις φτέρνες», θα χρειαστείτε 10 ασπιρίνες (ή δισκία ακεταμινοφαίνης) και 250 ml οινόπνευμα εντριβής (70%).

Τρίβετε τις ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτετε το οινόπνευμα. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 1-2 ημέρες.

Όταν είναι έτοιμο, το ανακατεύετε ξανά πριν τη χρήση, βυθίζετε ένα βαμβάκι ή γάζα στο μείγμα και το εφαρμόζετε στη φτέρνα σας. Τυλίξτε το σημείο με μία πλαστική μεμβράνη, φορέστε από πάνω μία κάλτσα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, το ξεπλένετε με νερό (σε αυτό το σημείο -αν έχετε χρόνο- μπορείτε να τρίψετε τις φτέρνες σας με τη ράσπα),  το στεγνώνετε και απλώνετε κάποια κρέμα για τα πόδια ή βαζελίνη.

Ιδανικά πρέπει να επαναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη «θεραπεία» κάθε βράδυ και μετά από 10 περίπου επαναλήψεις θα δείτε βελτίωση στην φτέρνα σας! 

Με πληροφορίες από το bovary.gr

Tags φτέρνες, ποδια, ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ, Συνταγή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1379 s (248 Queries.) // Parse time: 0.5534 s // Total time: 2.6913 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X