Τα 13 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα


Τα 13 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο κι εσύ δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Θέατρο, πολλή μουσική, φεστιβάλ, φαγητό και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο καλεντάρι αυτής της εβδομάδας που μόλις υποδεχθήκαμε!

Tanu Weds Manu
Ρομαντική κωμωδία του Μπόλιγουντ στην οποία ο πρωταγωνιστής Μανού (Δρ. Μανότζ Σάρμα), κάτοικος Λονδίνου και γιατρός στο επάγγελμα, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Δελχί, συνοδευόμενος από τους γονείς του, προκειμένου να συναντήσει τη μέλλουσα γυναίκα του, Τανού. Παρότι την εγκρίνει, η Τανού του δηλώνει ότι έχει ήδη σχέση με άλλον άντρα και ότι σκοπεύει να τον παντρευτεί, ακόμη και ενάντια στην επιθυμία των γονιών της. Ο Μανού ενημερώνει τους γονείς του και εκείνοι αρχίζουν να συναντούν άλλες υποψήφιες νύφες για τον γιο τους. Μάταια όμως, καθώς εκείνος έχει πια ερωτευτεί την Τανού.
Πρωταγωνιστούν: Madhavan (Manoj Sharma), Kangana Ranaut (Tanuja Trivedi), Jimmy Shergill (Raja), Eijaz Khan (Jassi). Σκηνοθεσία: Anand L Rai. Σενάριο: Himangshu Sharma.
Διάρκεια: 119'
Είδος ταινίας: Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική
Γλώσσα: Ινδικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά
Χρονολογία παραγωγής: 2011
> Δευτέρα 3 Ιουλίου, Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από το Ριάλτο), Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

VIGÜELA - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΟΘΕΑΣ
Το ισπανικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Vigüela έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από την άλλη άκρη της Μεσογείου και συγκεκριμένα από τη Castilla-La Mancha, τη χώρα του Δον Κιχώτη που βρίσκεται στην καρδιά της Ισπανίας.
Εδώ και 30 χρόνια τα μέλη του σχήματος συμβάλουν με το έργο τους στη διατήρηση της ιδιάζουσας μουσικής παράδοσης του τόπου τους, προσπαθώντας να την προβάλουν ως μια μουσική ζωντανή και γεμάτη χαρά που δεν χρειάζεται να αλλοιωθεί ή να εκσυγχρονιστεί για να γίνει δεκτή και να συγκινήσει τον σημερινό ακροατή. Στόχος τους είναι να ανακτήσουν μια αρχαϊκή μουσική γλώσσα, η οποία διατηρείται ζωντανή μέχρι τις μέρες μας, συνήθως σε περιβάλλοντα ξένα προς τα κυκλώματα της εμπορικής μουσικής, και η οποία πολλές φορές υποτιμάται με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή και πλούσια να μένουν στην αφάνεια.
Αφοσιωμένοι στην επίτευξη αυτού του στόχου, οι Vigüela έχουν διαγράψει μια αξιόλογη διεθνή πορεία με συναυλίες στην Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Σουηδία και Πολωνία, αλλά και συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ world music όπως το Womad στην Αγγλία και το Stimmen Festival στη Γερμανία. Η πιο πρόσφατη, έβδομη, δισκογραφική τους δουλεία με τίτλο Temperamento κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 από τη βρετανική εταιρεία ARC Music.
Juan Antonio Torres: φωνή, κιθάρα, rebeq, κρουστά
Carmen Torres: φωνή, κρουστά
Mari Nieto: φωνή, κρουστά
Isabel Martín: φωνή, κρουστά
Luis García Valera: φωνή, κιθάρα, λαούτο, κρουστά
Παρουσίαση: Araceli Tzigane
Η συναυλία των Vigüela διοργανώνεται σε συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου και του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου και εντάσσεται στις Μέρες του Ισπανικού πολιτισμού που πραγματοποιούνται με την ευγενική στήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Κύπρο.
Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στο  Αρχοντικό Αξιοθέας που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας
> Δευτέρα 3 Ιουλίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Οδός Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 21.30. Εισιτήριο €10/ €5. Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις €40. Πληρ. 22894531-2 (Δευτ-Παρ 09.30-13.30).

Έρως, Γάμος, Κέρατο
Η κωμωδία "Έρως, Γάμος, Κέρατο" από το βιβλίο του Nέαρχου Ιωάννου που διασκευάζει ο ίδιος, παρουσιάζεται στο θέατρο Ένα στη Λεμεσό.  
Είναι πολυγαμικό η μονογαμικό ζώο ο άνθρωπος; Μπορεί κάποιος ‘ή  κάποια να αγαπά περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα; Τι κάνουμε όταν μάθουμε ότι μας απατούν; Υπάρχει έρωτας μετά τον θάνατο; Πως αντιμετωπίζουμε το «κέρατο»; Τι είναι φαντασίωση, τι βίτσιο και τι ανωμαλία; Πως φλερτάρουμε;
Ερωτήματα τα οποία προσπαθούν να απαντηθούν μέσα από μικρά σατιρικά σκετσάκια, με θέμα διάφορες πτυχές των σχέσεων μεταξύ ζευγαριών, όπως τις ζούμε σήμερα στην Κύπρο και στις πλείστες "πολιτισμένες" χώρες. Έρωτας, αγάπη, εξάρτηση, γάμος, ζήλια, απιστία, βίτσια, σεξ, αυνανισμός και διάφορες άλλες βιοχημικές αντιδράσεις και παιχνιδάκια των νευρώνων του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Τα σκετσάκια βασίζονται σε διαλόγους μεταξύ ζευγαριών, οι οποίοι αποδίδουν με χιουμοριστικό τρόπο όλες τις διαστάσεις και παρενέργειες των ερωτικών σχέσεων μεταξύ δύο ανθρώπων στην σύγχρονή κοινωνία.
Σκηνοθεσία: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μανώλης Μιχαηλίδης
Ενδυματολόγος: Χρύσω Παρασκευά
Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Παίζουν: Βασιλική Ανδρέου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Μάριος Στυλιανού, Έφη Χαραλάμπους.
> Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Ιουλίου, Θεάτρου Ένα, Β' Δημοτική Αγορά Λεμεσού, 20.30. Είσοδος €12 με ποτό. Κρατήσεις 22348203. Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, διασκεδαση, Θεατρο, μουσικη, παρασταση, συναυλια, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5624 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3567 s // Total time: 2.9191 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X