Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το Σαββατοκύριακο να κρατήσει περισσότερο!


Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το Σαββατοκύριακο να κρατήσει περισσότερο!

Διαβάστε αναλυτικά

Ίσως η πρώτη σκέψη που κάνετε κάθε Δευτέρα πρωί να είναι: "Μα πώς πέρασε κι αυτό το Σαββατοκύριακο τόσο γρήγορα;". Μπορείτε ωστόσο να δώσετε κατά κάποιον τρόπο παράταση στο επόμενο που θα έρθει. Πώς; Γεμίζοντάς το με καινούριες εμπειρίες.

Όπως γράφει ο νευροεπιστήμονας David Eagleman, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και συγγραφέας του βιβλίου The Brain: The Story of You (εκδ. Pantheon Books), «όταν εξερευνάτε κάτι καινούριο, εκ των υστέρων ο χρόνος σάς φαίνεται ότι κράτησε περισσότερο». Κι αυτό γιατί ένα πλήθος νέων πληροφοριών καταγράφεται στη μνήμη.

Για τον ίδιο λόγο ο χρόνος περνάει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το elle.gr,  πιο γρήγορα για τους ενήλικες παρά για τα παιδιά: "Όταν είμαστε παιδιά, τα πάντα μάς είναι καινούρια και δημιουργούμε διαρκώς νέες αναμνήσεις. Αν λοιπόν κάποιο παιδί σκεφτεί το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, θα έχει την αίσθηση ότι κράτησε πάρα πολύ. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, νιώθουμε ότι ζούμε ξανά και ξανά τα ίδια μοτίβα", σχολιάζει ο ίδιος ειδικός.

Έτσι, για παράδειγμα, ένα Σαββατοκύριακο που μείναμε στην πόλη, αν το αφιερώσουμε σε βόλτες σε εστιατόρια, συναυλίες και εκθέσεις, μας φαίνεται μεγαλύτερο από κάποιο άλλο που κλειστήκαμε στο σπίτι, κάνοντας τις συνηθισμένες μας εργασίες.

Να διευκρινίσουμε όμως κάτι σημαντικό: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο νέες εμπειρίες μάς φαίνεται μεγαλύτερο μόνο αφού έχει περάσει. Αντιθέτως, τη στιγμή που το ζούμε έχουμε την αίσθηση ότι ο χρόνος τρέχει.

Επομένως, το πώς θα οργανώσετε το επόμενο διήμερό σας εκτός γραφείου εξαρτάται από το αν θέλετε να το παρατείνετε ενώ το ζείτε ή εκ των υστέρων,, όταν θα έχει γίνει μια ανάμνηση.

Tags ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ψυχολογια, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2163 s (280 Queries.) // Parse time: 0.2756 s // Total time: 2.4920 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X