Κάνετε ποδήλατο; Φάτε μαύρη σοκολάτα για τους μυϊκούς πόνους


Κάνετε ποδήλατο; Φάτε μαύρη σοκολάτα για τους μυϊκούς πόνους

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μειώνουν τις επιπτώσεις που έχει η έντονη άσκηση στο σώμα, ενώ εκείνες που περιέχουν υδατάνθρακες χαρίζουν την ενέργεια που έχουμε ανάγκη.

Ποιες σούπερ τροφές ενδείκνυνται για τα σπορ με τα οποία ασχολούμαστε; Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η μαύρη σοκολάτα που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως πολυφαινόλες, προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται κατά τη διάρκεια των καύσεων. Πρόκειται για χημικές ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA, τις μεμβράνες των κυττάρων και τους μυς. Τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, μειώνουν τις συνέπειες αυτές.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το βρετανικό πανεπιστήμιο Λόουμπορου ανακάλυψαν ότι οι ποδηλάτες που καταναλώνουν 40 γραμμ. μαύρης σοκολάτας καθημερινά επί δύο εβδομάδες εμφανίζουν λιγότερο οξειδωτικό στρες σε σχέση με εκείνους που προτιμούν σοκολάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι εκείνοι που έτρωγαν μαύρη σοκολάτα έκαιγαν περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις τους.

Ποιες άλλες τροφές μας κάνουν καλό όταν γυμναζόμαστε; Η διατροφολόγος Νικόλ Τσιάνη εξηγεί: «3-4 ώρες πριν από έναν αγώνα, αρκετοί τρώνε μακαρόνια, γιατί τους δίνουν ενέργεια. Το ίδιο και η μπανάνα, ένα παστέλι και μια χούφτα ξηροί καρποί πριν από τη γυμναστική. Οι τελευταίοι μάλιστα μπορεί να αποτελούν μια μείξη από αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια και σταφίδες».

Tags ποδήλατο, γυμναστικη, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1463 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2875 s // Total time: 2.4338 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X