Tα 50 είναι τα νέα 30!


Tα 50 είναι τα νέα 30!

Διαβάστε αναλυτικά

Η γεννημένη το 1966 ηθοποιός φαίνεται πως έχει κάνει συμφωνία με τον χρόνο, και σήμερα μοιάζει αρκετά νεότερη. Ποιο είναι το μυστικό της; Τι είναι αυτό που κάνει καθημερινά και διατηρείται σε άψογη φόρμα;

Η Αφρο-αμερικανή ηθοποιός, από το 1989 που διαγνώσθηκε με διαβήτη, ακολουθεί μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακα η οποία ως επί το πλείστον περιλαμβάνει άπαχη πρωτεΐνη και πράσινα λαχανικά. Έχει αφαιρέσει από τη διατροφή της την επεξεργασμένη ζάχαρη (χρησιμοποιεί το φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης –  την ξυλιτόλη) και το ψωμί, ενώ πίνει τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Αγαπημένο της γεύμα είναι ο ψητός τόνος με σκόρδο και πουρέ.

"Η διατροφή μου κυμαίνεται γύρω από τη διαχείριση της κατάστασης του διαβήτη, οπότε προσπαθώ να τρώω τέσσερα γεύματα την ημέρα. Μου αρέσει να αισθάνομαι δυνατή και υγιής. Λατρεύω τα φρέσκα λαχανικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο ψάρι αλλά σταμάτησα να τρώω πολλά φρούτα γιατί περιέχουν αρκετή ζάχαρη. Είναι γεγονός, ότι όσο μεγαλώνω είμαι πιο συνειδητοποιημένη ως προς το τι τρώω και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να μεταδώσω και στα παιδιά μου", τονίζει η Χάλι Μπέρι, που είναι μαμά της 9χρονης Νάλα και του 3χρονου Μασέο. Όταν το φορτωμένο επαγγελματικό της πρόγραμμα της το επιτρέπει, γυμνάζεται με την προσωπική της γυμνάστρια την οποία εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Ό,τι και να γίνεται, όπου κι αν βρίσκεται, ασκείται καθημερινά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μάλιστα για να διατηρεί τα επίπεδα της ενέργειάς της υψηλά, σε συνδυασμό με τη συστηματική άσκηση, πίνει πρωτεϊνικά ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. "Συνήθως κάνω αερόβια γυμναστική σε συνδυασμό με ισομετρικές ασκήσεις, στις οποίες χρησιμοποιώ το βάρος του σώματος και αυτό γιατί δεν θέλω το κορμί μου να καταλήξει να γίνει πολύ μυώδες". Όπως μάλιστα έχει αποκαλύψει η προσωπική της προπονήτρια, η Χάλι έχει εξαιρετική ενέργεια και την υποδέχεται πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο όσο κουρασμένη κι αν είναι. Στις 30λεπτες προπονήσεις τους κάνουν αρκετούς κοιλιακούς, ασκήσεις με ελαφριά βαράκια, πους-απ και σανίδες, ενώ δεν παραλείπουν να αφιερώσουν λίγα λεπτά στο αερόβιο κομμάτι. Μάλιστα η εντυπωσιακή ηθοποιός έχει δοκιμάσει να ασχοληθεί και με το κικ μπόξινγκ το οποίο λάτρεψε από την πρώτη στιγμή. Μία μέρα την εβδομάδα επιτρέπει στον εαυτό της και τρώει την αγαπημένη της μακαρονάδα ή ό,τι άλλο της έχει λείψει, επιβραβεύοντας έτσι την προσπάθειά της και παίρνοντας κουράγιο για την έναρξη της επόμενης. 

Πηγή: Περιοδικό "OK!"
 

Tags Ομορφια, ηλικια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4583 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2822 s // Total time: 2.7405 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X