Τα 30 φεστιβάλ του καλοκαιριού που περιμένουμε με αγωνία


Τα 30 φεστιβάλ του καλοκαιριού που περιμένουμε με αγωνία

Παραδοσιακές και μη γιορτές που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσεις!

Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, που τα φεστιβάλ -κυρίως υπαίθρια, σε πόλεις, χωριά και κοινότητες της Κύπρου μας, παραδοσιακά και μη- έχουν την τημιτική τους!

Και μαζί με αυτά, όλοι εμείς έχουμε την ευκαιρία να εκδράμουμε εκτός πόλης και να απολαύσουμε φαγητό, γλυκό, κρασί, μπίρες, ενίοτε κοκτέιλ, αλλά και βότανα, καθώς επίσης και παραδοσιακά εδέσματα, όπως σουτζιούκο, κολοκάσι, αρτοποιήματα και πολλά άλλα.

Σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, ότι η Λευκωσία θα απολαύσει μπίρα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε 7 μοναδικά φεστιβάλ! Μην ξεχνάς και τα 4 φεστιβάλ παιδιού που προγραμματίζονται για τον Ιούνιο.

Πάρε μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένεις αυτό το καλοκαίρι!

ΙΟΥΝΙΟΣ

3ο Λαογραφικό Φεστιβάλ "Το Τζιβέρτι της Δερύνειας"
Στη Δερύνεια θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά ένα φεστιβάλ που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο! Πρόκειται για το Φεστιβάλ "Το Τζιβέρτι της Δερύνειας", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου, σε διάφορες τοποθεσίες της κοινότητας! Συγκεκριμένα, σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο, το Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και η πλατεία της Βυζαντινής Εκκλησίας της Παναγίας. Στο Υπαίθριο Μουσείο του Δήμου Δερύνειας φιλοξενούνται εργαλεία και αντικείμενα παραδοσιακών επαγγελμάτων και ασχολιών όπως κωμοδρόμος, παρπέρης, κτίστης, αγρότης / αγρότισσα, υφάντρα, ψαράς, ράφτης, πελεκάνος, σκαρπάρης ενώ στο Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται το παραδοσιακό Δερυνειώτικο σπίτι με τους χώρους και τον εξοπλισμό των οικιακών, γεωργικών και κτηνοτροφικών ασχολιών των ανθρώπων της εποχής. Παράλληλα με τις ταβέρνες της περιοχής θα λειτουργούν και περίπτερα στο χώρο του Φεστιβάλ που θα διαθέτουν παραδοσιακά εδέσματα, χειροποίητες κατασκευές και άλλες δημιουργίες.
 > Παρ 2 Ιουν, σε διάφορες τοποθεσίες της Δερύνεας.

6ο Φεστιβάλ Λεβάντας
Στο Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο Αυγόρου τον Ιούνιο θα απολαύσεις το χρώμα και το άρωμα στους κήπους λεβάντας, θα παρακολουθήσεις απόσταξη αιθέριου ελαίου λεβάντας, θα λάβεις μέρος σε βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας με λεβάντα, καθώς και στην αρωματική επεξεργασία λεβάντας. Ακόμα θα δοκιμάσεις μπισκότα, γρανίτα, λικέρ και παγωμένο τσάι λεβάντας κ.ά. και θα ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με την οικογένειά σου.
 > Σ 10-Κ 25 Ιουν, CyHerbia Botanical Park & Labyrinth, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 99401503.

Γιορτή Κερασιού στον Κάμπο της Τσακίστρας
Ο Κάμπος της Τσακίστρας είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα νόστιμα κεράσια τους και τις ανθισμένες του κερασιές κάθε χρόνο την άνοιξη. Για άλλη μία χρονιά το γραφικό χωριό των βουνοπλαγιών του Κύκκου αποθεώνει το αγαπημένο μας φρούτο το κεράσι με μία μεγάλη γιορτή στην κοινότητα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πλατεία του χωριού, από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00. Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δίνονται δωρεάν κεράσια για δοκιμή. Ακόμα οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν φρεσκοκομμένα κεράσια, πάστες και διάφορα άλλα γλυκά, σε πολύ χαμηλές τιμές. Το φαγοπότι δεν θα λείπει από τη Γιορτή του Κερασιού, καθώς με μια μικρή χρέωση θα μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό.                                                                                                                                                                                                     > K 4 Ιουν, Kάμπος της Τσακίστρας, επ. Λευκωσίας. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 22942450.

Tags festival, go out, διασκεδαση, φεστιβάλ, καλοκαιρι 2017, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4732 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3656 s // Total time: 2.8388 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X