Πως μπορείτε να αποκτήσετε όμορφο χαμόγελο;


Πως μπορείτε να αποκτήσετε όμορφο χαμόγελο;

Οι συμβουλές του αισθητικού οδοντίατρου

Ο σχεδιασμός ενός όμορφου χαμόγελου δεν αποτελεί ουτοπία αλλά πραγματικότητα, αφού η τεχνογνωσία που διαθέτουμε μας παρέχει  αυτή τη δυνατότητα. Για τον σχεδιασμό ενός ωραίου, αισθητικά και λειτουργικά, χαμόγελου απαιτείται η συνεργασία οδοντιάτρου και κεραμίστα (οδοντοτεχνίτη). Κάποιες φορές μπορεί να είναι απαραίτητη και η συνεργασία άλλων ειδικοτήτων όπως ορθοδοντικών, περιοδοντολόγων, γναθοχειρουργών, πλαστικών χειρουργών κλπ.

Η δημιουργία ενός αισθητικά ωραίου χαμόγελου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η πραγματική δυσκολία περιορίζεται στην απόφαση του πελάτη να υιοθετήσει και να καλοσωρίσει μια αλλαγή στο χαμόγελό του. Απ εκεί και πέρα, τα πάντα παίρνουν το δρόμο τους. Μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία  στο χαμόγελο, για τον λόγο ότι οι οδοντίατροι ασχολούνται με τα κλασσικά στοματολογικά προβλήματα, απονευρώσεις, σφραγίσματα, εξαγωγές κλπ.

Ο πλέον διαδεδομένος τρόπος αλλαγής ενός χαμόγελου είναι οι όψεις πορσελάνης, οι οποίες εφαρμόζονται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και μας δίνουν την  ευκαιρία να αλλάξουμε το σχήμα, το χρώμα, και το μέγεθος των δοντιών. Δεν απαιτείται μεγάλη παρέμβαση στο δόντι, αντίθετα είναι μια συντηρητική διαδικασία, με εμφανή πλεονεκτήματα μεγάλης χρονικής διάρκειας. Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από ένα όμορφο, αισθητικά και λειτουργικά, χαμόγελο, αφορούν την καλύτερη εμφάνιση, την βελτίωση των κοινωνικών και διαπροσωπικών μας σχέσεων, αλλά και την επαγγελματική ανέλιξη. Το σημαντικό είναι ο κόσμος να απευθύνεται στους ειδικούς για τα καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα. Το πρώτο βήμα ξεκίνησε εδώ και χρόνια με την λεύκανση, την οποία θεωρούμε το ‘νηπιαγωγείο’ της αισθητικής οδοντιατρικής. Παλαιότερα υπήρχε η άποψη ότι για να βελτιώσεις το χαμόγελό σου, θα πρέπει να κάνεις κάτι το πολύ αστραφτερό, και έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο των ενοχλητικά αστραφτερών δοντιών, το λεγόμενο Hollywood smile. Είναι μια επιλογή του ασθενούς. Εδώ και λίγα χρόνια όμως, ο κόσμος άρχισε να ξεφεύγει απ’ αυτό και να αναζητά πιο φυσικά χαμόγελα. Εδώ είναι κι η πρόκληση για τον αισθητικό οδοντίατρο να αλλάξει το χαμόγελο του πελάτη του, χωρίς να το αποτέλεσμα να φαίνεται φταχτό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, αλλά απαιτεί επαγγελματισμό, εξειδίκευση και εμπειρία.

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια ασφαλής, μη επεμβατική διαδικασία, η οποία λειτουργεί και εναλλακτικά σε σχέση με την πλαστική προσώπου. Για να αλλάξεις ένα χαμόγελο, είναι περισσότερο μια συναισθηματική παρά λογική διαδικασία και αφορά το τι θέλει ο καθένας από εμάς και σε ποια φάση βρισκόμαστε όταν παίρνουμε μια τέτοια απόφαση.

Συνήθως οι άνθρωποι το αποφασίζουν, είτε μετά από ένα χωρισμό, είτε λίγο πριν από το γάμο τους, είτε όταν πρόκειται να πάνε σε μια συνέντευξη για δουλειά. Απόδειξη του πόση σημασία δίνουμε στο χαμόγελό μας και στην αρμονία που αυτό προσδίδει στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Τα αποτελέσματα πέραν από αισθητικά, που είναι εμφανή, έχουν να κάνουν και με την ψυχολογία του ασθενούς, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και τη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Σιγά-σιγά επιτυγχάνεται και μια πιο καλή συνεργασία με άλλους ειδικούς, πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού αλλά σωστής συνεργασίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένας μεγάλος αμερικανός οδοντίατρος είπε ότι "το χαμόγελο είναι 50% τεχνικές γνώσεις από τον οδοντίατρο και το υπόλοιπο 50% η καλλιτεχνική ευαισθησία του οδοντιάτρου". Και εγώ λέω, "ας υποθέσουμε ότι έχουμε την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα πρέπει όμως να έχουμε και το 50% των τεχνικών γνώσεων για να δώσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε!" Ο οδοντίατρος θα πρέπει να μιλά με τον ασθενή του για να κατανοήσει τι ακριβώς θέλει, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στις προσδοκίες του. Και εκείνο που παρατηρούμε, είναι ότι μετά από την αλλαγή που κάνουμε στο χαμόγελό τους, οι άνθρωποι ξαφνικά θέλουν να βελτιώσουν και πιο γενικά την εμφάνισή τους, τα μαλλιά, το σώμα, ξεκινούν να ασκούνται, να προσέχουν τη διατροφή τους και γενικά αποκτούν κίνμητρα, με στόχο να δώσουν περισσότερο χρώμα στη ζωή τους…

Του Δρ. Ανδρέα Άσπρου, Αισθητικού Οδοντίατρου

Tags χαμογελο, οδοντιατρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3091 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3899 s // Total time: 2.6990 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X