Οφτό κλέφτικο στις πιο όμορφες αυλές της Κύπρου


Οφτό κλέφτικο στις πιο όμορφες αυλές της Κύπρου

Επειδή κυπριακό καλοκαίρι χωρίς κλέφτικο και παγωμένη μπίρα δεν γίνεται! 

Το οφτό κλέφτικο είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι. Το ίδιο και οι ανθισμένες αυλές. Τα πιο κάτω μέρη συνδυάζουν και τα δύο.

Σάντα Κατερίνα
Η όμορφη αυλή με την ανοιχτή οροφή που διαθέτει, θα σου ανοίξει μεμιάς την όρεξη για να απολαύσεις το οφτό σου το βράδυ, κάτω από τ' αστέρια. Η μερίδα οφτό κλέφτικο συνοδεύεται πάντα από πατάτες του φούρνου, πιλάφι πλιγούρι, δροσερή σαλάτα και ορεκτικά. Το οφτό σερβίρεται αυστηρά μόνο κάθε Πέμπτη και μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις την επίσκεψή σου και χωρίς κράτηση. Αν όμως θέλεις να είσαι σίγουρος για το κεφαλάκι που προσφέρει βραστό ή στο φούρνο, τότε καλύτερα να τηλεφωνήσεις εγκαίρως για να κρατήσεις τη μερίδα σου. Φρέσκο καλό κρέας σε έναν καλά πυρωμένο φούρνο, από τα χεράκια της κυρίας Άννας που εγγυείται ότι θα την επισκεφτείς ξανά για δεύτερη μερίδα.
Αν το πάρεις μαζί σου €7 / Αν κάτσεις εκεί €9.50.
(22521360) Παπαφιλίππου 14, Ποταμιά, επ. Λευκωσίας. Δ-Σ 19.30-23.30.

Κλόκκος
Αφού επιλέξεις το είδος του κομματιού του κρέατος που θες, στη μερίδα θα μπουν και 2-3 κομμάτια κρέας, σαλάτα με φρέσκες ντομάτες, αγγουράκι, κρεμμύδι και ψωμί. Συστήνεται να κάνεις κράτηση ειδικά αν θέλεις να απολαύσεις και το κεφαλάκι που σερβίρεται σχεδόν καθημερινά. Όπως καθημερινά θα απολαύσεις και το οφτό σου, σε ένα μάλιστα ειδυλλιακό περιβάλλον. Σημείωσε ότι η αυλή της ταβέρνας είναι γεμάτη παραδοσιακά βότανα όπως βασιλικό και αλουίζα, λουλούδια εποχής, ενώ στο χώρο πρωταγωνιστής είναι ένας πολύ παλιός τεράστιος κορμός ελιάς, ηλικίας από 150 μέχρι 200 χρονών, που ολοκληρώνει το υπέροχο σκηνικό.
Tip: Δοκίμασε ακόμα τα χοιρινά φιλετάκια που φτιάχνονται με κουμανδαρία την οποία προμηθεύονται από τοπικό μοναστήρι.
Αν το πάρεις μαζί σου €8 / Αν κάτσεις εκεί €10.
(99547547) Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου, επ. Λάρνακας. Δ-Σ 19.00-23.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags οφτό κλέφτικο, food news, φαγητο, κλεφτικο, οφτο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4042 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2159 s // Total time: 2.6202 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X