Ποια είναι τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου;


Ποια είναι τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου;

Τι λέει νέα έρευνα;

Οι γηραιότεροι συνηθίζουν να μας σχολιάζουν σε διάφορες φάσεις της ζωής μας -για παράδειγμα ενώ πηγαίνουμε ακόμη σχολείο, όταν είμαστε φοιτητές ή μόλις αποκτήσουμε το πρώτο μας παιδί- ότι αυτά είναι "τα ωραιότερα χρόνια μας". Τελικά όμως ποια ηλικία αναδεικνύεται η πιο ευτυχισμένη;

Στο παραπάνω ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει μια νέα έρευνα του London's School of Economics and Political Sciences. Οι ερευνητές ρώτησαν 23.000 Γερμανούς 17-85 ετών πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους αλλά και πόσο ευτυχισμένοι προβλέπουν να είναι σε πέντε χρόνια. Μια πενταετία μετά, τους ξαναρώτησαν πόσο κοντά είχαν πέσει στις προβλέψεις τους.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα; Ότι η ευτυχία κορυφώνεται σε νεαρή ηλικία και μετά ακολουθεί καθοδική πορεία... για να κορυφωθεί ξανά πολλές δεκαετίες αργότερα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο ζενίθ της στα 23 και στα 69 χρόνια μας. Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά αν περνάτε -κάτι σαν- κρίση της μέσης ηλικίας μπορείτε να παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι σύμφωνα τουλάχιστον με την επιστήμη, έρχονται καλύτερες εποχές.

Tags ερευνα, ευτυχία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8609 s (234 Queries.) // Parse time: 0.8422 s // Total time: 3.7031 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X