10 επώνυμοι που έχουν μιλήσει δημόσια για τις κρίσεις πανικού


10 επώνυμοι που έχουν μιλήσει δημόσια για τις κρίσεις πανικού

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πως και οι διάσημοι υποφέρουν όχι μόνο από άγχος και από κρίσεις πανικού και δεν μένει παρά να διαβάσετε παρακάτω ποιοι είναι εκείνοι που αντιμετώπισαν τέτοια θέματα

Η Λάουρα Νάργες έπαθε κρίση πανικού κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος στο επεισόδιο του "Survivor" που προβλήθηκε στις 19 Απριλίου και δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Δεν μίλησε ανοιχτά για αυτό που έπαθε και, η αλήθεια είνα πως έδειξε να το ξεπερνά γρήγορα. Υπήρξε όμως η αφορμή για αυτή τη συλλογή που ακολουθεί.

Η Έλενα Παπαρίζου πέρασε δύσκολα μετά τον θάνατο του πατέρα της και μίλησε για τις κρίσεις πανικού στην εφημερίδα Schlager: "Είχα κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο, είχα κρίσεις πανικού και πολλές φοβίες όπως αγοραφοβία, κλειστοφοβία και υψοφοβία. Για ένα διάστημα έβγαινα με το ζόρι για να πετάξω τα σκουπίδια". (...) "Έπαθα κρίση πανικού πριν από δύο χρόνια πάνω στη σκηνή. Εκεί που είχα μπει στο ρόλο της δουλειάς μπήκε μέσα κάτι πολύ προσωπικό. Ένιωσα ταχυπαλμία, ζαλίστηκα, φοβήθηκα, νόμιζα πως θα πεθάνω. Δεν σταμάτησα, όμως. Συνέχισα, γιατί είχα διαβάσει γι’ αυτό στη Σουηδία και ήξερα πως δεν θα πάθω τίποτα". Συνέχισε λέγοντας πως όλο αυτό το αντιμετώπισε  στη Σουηδία.

Η Μαίρη Συνατσάκη πολλές φορές σε συνεντεύξεις της έχει μιλήσει για τις κρίσεις πανικού που βίωσε: "Ήμουν τότε στα σχεδόν 18. Μαθήτρια 3ης λυκείου, καλό παιδί, επιμελής μαθήτρια, ερωτευμένη με έναν συμμαθητή μου, έφηβη αλλά χαμηλών τόνων, ντροπαλή αλλά σιγά σιγά πιο επικοινωνιακή, με κάμποσα κομπλεξάκια για το σώμα μου που δεν ήθελα με τίποτα οι άλλοι να καταλάβουν ότι έχω και με πολύ διάβασμα. Τίποτα ιδιαίτερο. Τίποτα πιο φυσιολογικό από όλα αυτά". Γράφει η ίδια στο μπλογκ της: "Μέχρι την στιγμή που πετάχτηκα από το κρεβάτι μου χωρίς ανάσα. (...) δεν είχα αρκετό αέρα. Άρχισα να παίρνω βαθιές βίαιες ανάσες για να μπορέσω να γεμίσω με το οξυγόνο που χρειαζόμουν αλλά ήταν αδύνατον. Άκουγα την καρδιά μου να τρέχει, και ένιωθα στον σβέρκο μου αυτόν τον κρύο ιδρώτα που έρχεται γρήγορα και ύπουλα να σε παγώσει". Η ίδια αποκάλυψε πως αυτή η κατάσταση κράτησε για χρόνια έτσι ζήτησε την βοήθεια ψυχολόγου για να το ξεπεράσει.

Για τις κρίσεις πανικού  που έχει ζήσει μίλησε και η Ζέτα Μακρυπούλια στο περιοδικό Shape: "Την πρώτη φορά έγινε στο θέατρο, στη σκηνή και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει και τρόμαξα πάρα πολύ. Όταν το ξανάπαω, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφάσισα ότι χρειαζόμουν ψυχανάλυση", ενώ όπως είχε πει χαρακτηριστικά: "Τα τελευταία 5 χρόνια έχω κάνει το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου: την ψυχανάλυση".

Η Χριστίνα Λαμπίρη έχει πει πως έχει αντιμετωπίσει κρίσεις πανικού: "Έβγαινα ακόμα και στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και πάθαινα κρίσεις πανικού. Είμαι στο Καρπενήσι και έχω ξυπνήσει γύρω στις 5.30 - 6 για την ανατολή, κι όπως κοιτάζω από το παράθυρο βλέπω τα βουνά, τον ουρανό και νόμιζα πως είχε κατέβει ο ουρανός, είχε αρχίσει η δύσπνοια" εκμυστηρεύτηκε στο "Έτοιμο το πρωινό". "Η πρώτη φορά που έπαθα στη ζωή μου κρίση πανικού και δεν το ήξερα γιατί ήμουν πολύ μικρή ήταν περίπου 6-7 μήνες αφότου γέννησα τη Μαρίσα. Ήμουν πάρα πολύ στρεσαρισμένη και σε πολύ μικρή ηλικία, 24 ετών ξαφνικά να βρίσκεσαι μπροστά σε πάρα πολλές υποχρεώσεις. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, μέναμε στον 5ο όροφο και γενικά αισθανόμουν μια δυσφορία και λέω να βγω έξω να πάρω αέρα. Και βγαίνω στο μπαλκόνι να πάρω αέρα και γίνεται τρισχειρότερο όλο αυτό το πράγμα. Νόμιζα ότι ο ουρανός κατεβαίνει, ότι οι πολυκατοικίες με κλείνουν".

Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη μίλησε στην εκπομπή "JOY" για το θέμα αυτό: "Για πρώτη φορά στη ζωή μου έπαθα ένα είδος κατάθλιψης. Πρέπει να μην το κρύβουμε και να το λέμε γιατί το βλέπουμε και το ακούμε να συμβαίνει κάθε μέρα. Ήθελα πλήρη απομόνωση". Μάλιστα συνέχισε αναφέροντας πως όλο αυτό της δημιούργησε και κρίσεις πανικού και μάλιστα τρόμαζε όταν έβλεπε να πηγαίνει ο κόσμος στο θέατρο, πάθαινε κλειστοφοβία. Θεωρεί ότι για να τις ξεπεράσεις πρέπει να ηρεμήσεις, να κοιμάσαι σωστά και κάποιες φορές βοηθάει και μια φαρμακευτική αγωγή.

Και η Ναταλία Γερμανού έχει βιώσει κρίσεις πανικού και μάλιστα περιέγραψε την πρώτη της εμπειρία: "Την πρώτη φορά που έπαθα στη ζωή μου κρίση πανικού, επειδή δεν ήξερα τι είναι αυτό, ήμουν απολύτως βέβαιη ότι είχα πάθει έμφραγμα, Το έπαθα στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού. Την ώρα που μιλούσα στο μικρόφωνο μου κόπηκε η αναπνοή, ίδρωσα, μούδιασα, σβήστηκαν όλα γύρω μου και παρατάω ανοιχτές τις φέτες και τρέχω έξω από το στούντιο, στο γραφείο του διευθυντή του σταθμού. Ανοίγω τα ντουλάπια πανικόβλητη και βρίσκω ένα μπουκάλι ουίσκι. Πώς νόμιζα ότι το ουίσκι θα με βοηθήσει; Άρχισα να πίνω από το μπουκάλι. Κόντεψα να λιποθυμήσω, έπεσα κάτω και μετά θυμάμαι ότι πήγα και κλείστηκα στην τουαλέτα και περίμενα να πεθάνω" και μάλιστα έχει ακόμη δηλώσει: "Έχω περάσει κρίσεις πανικού, νευρικό κλονισμό. Ζήτησα βοήθεια από ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια και με βοήθησε πολύ".

"Είχα πάθει τρεις κρίσεις πανικού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο…  Χάθηκα, είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα…", είχε πει η Μαρία Έλενα Κυριάκου στην εκπομπή "Love & Style" και στην Γιώτα Κουφαλίδου σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Αθήνα, όσον αφορά στις επαγγελματικές της ενασχολήσεις.

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια της απογευματινής της εκπομπής, έκανε μία εξομολόγηση που αφορούσε σε μία κατάσταση που έχει βιώσει, προφανώς, στο παρελθόν… στις κρίσεις πανικού. Η παρουσιάστρια, έλεγε στους συνεργάτες της πως είναι η αίσθηση μίας τέτοιας κρίσης και πως η ίδια το αντιμετώπισε. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου μίλησε για το θέμα υγείας που πέρασε και την ανάγκασε να εγκαταλείψει την σειρά 'Κλεμμένα Όνειρα': "Οι αντοχές μου είχαν ελαχιστοποιηθεί καμία σχέση με τον καιρό που είχα μεγάλη δύναμη και ενέργεια. Σερνόμουνα… ανέβαινα τα σκαλοπάτια και ένιωθα σαν μεγάλη γυναίκα. Άρχισα να ανησυχώ πολύ γιατί φανταζόμουν ότι είχα κάποια βαριά ασθένεια".

Μάλιστα αποκάλυψε πως πριν από την υπερκόπωση βίωσε κρίσεις πανικού "Υπήρχαν μέρες που από την έντονη κούραση αισθανόμουν ότι δεν  μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Ένιωθα να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου, να με λούζει κρύος ιδρώτας, να με καταβάλλει το άγχος. Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν να μην πάθω κρίση πανικού την ώρα που είμαι στη σκηνή ή σε μία ζωντανή εκπομπή και δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Το συζήτησα με τον Νίκο Μουτσινά και μου σύστησε να κάνω ψυχοθεραπεία .Ξεκίνησα πριν από ενάμιση χρόνο και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου" δήλωσε.

Tags κρισεις πανικου, μαρια ελενα κυριακου, χριστιανα Αριστοτελους, ζετα μακρυπουλια, ελενα παπαριζου, μαιρη συνατσακη, κάτια δανδουλάκη, ναταλια γερμανου, Λαουρα Ναργες, Αθηνά Οικονομάκου, χριστίνα λαμπίρη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6070 s (278 Queries.) // Parse time: 0.3219 s // Total time: 2.9289 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X