22 υπέροχες ιδέες για το weekend που έρχεται


22 υπέροχες ιδέες για το weekend που έρχεται

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά event του σαββατοκύριακου, που δεν πρέπει να χάσεις

Γεμάτο είναι κι αυτό το σαββατοκύριακο από πλευράς πολιτιστικών δρώμενων (θεατρικές παραστάσεις, μουσικά live, εικαστικά κ.ά.) στην Κύπρο.

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, ορισμένα απ' όσα συμβαίνουν αυτήν την Παρασκευή 7 καθώς και το σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου και σου τα προτείνουμε μιας και αξίζει να τα παρακολουθήσεις!

Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία
Θυμάσαι πέρσι τον Οκτώβριο που η Λευκωσία είχε βάλει τα Μεσαιωνικά της για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο; Το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι, με τίτλο "Μεσαιωνική Λευκωσία", σκοπό είχε να μας υπενθυμίσει τη μεσαιωνική ιστορία της Λευκωσίας.
Με συμπόσιο, διάλεξη, ξεναγήσεις και ένα γκαλά, οι διοργανωτές πέρσι επιδίωξαν να μεταφέρουν για λίγο στο κοινό την ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Λευκωσίας αλλά και να δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το κομμάτι της πόλης.
Το φεστιβάλ που αποτελεί ένα ταξίδι στα χρόνια από τον 11ο μέχρι τον 16ο αιώνα, διοργανώνεται και φέτος, λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 6-9 Απριλίου.
Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως αναμένεται και φέτος πολύ ενδιαφέρον.
Πέμπτη 6 - Κυριακή 9 Απριλίου. 

Terra Mediterranea: In Action
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 παρουσιάζει στη Λευκωσία και Πάφο έκθεση σύγχρονης τέχνης, συνέδριο και σειρά από παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο. Το πρότζεκτ επιδιώκει να ανιχνεύσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει την άποψη σύγχρονων καλλιτεχνών γύρω από το σημερινό γενικευμένο τοπίο οικονομικής, πολιτικής, θρησκευτικής, κοινωνικής, αλλά και βαθύτατα υπαρξιακής κρίσης ταυτότητας μέσα από μια μεσογειακή ματιά, πολιτική και συνάμα ποιητική. Στην Πάφο θα παρουσιαστούν εικαστικές εγκαταστάσεις σε χώρους ιστορικού, αρχαιολογικού, εθνολογικού και κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, προβάλλοντας τη συνάντηση των πολιτισμών του παρελθόντος και του παρόντος. Οργάνωση: Ίδρυμα Πιερίδη. Επιμέλεια: Δρ Γιάννης Τουμαζής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και θεωρητικοί: Ana Adamović, Marwa Arsanios, Banu Cennetoğlu και Ruth Keshishian, Βassam El Βaroni, Silvia Giambrone, Hackitectura, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καμμά, Serap Kanay, Nurtane Karagil, Mahmoud Khaled, Ζήσης Κοτιώνης, Κυριακή Κώστα, Mona Marzouk, Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, Σοφία Μπέμπεζα, Yael Navaro-Yashin και Emrah Gokdemir, Erkan …zgen, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Δέσπω Πασιά και Αντώνης Χατζηκυριάκου, Πόλυς Πεσλίκας, Αλέξανδρος Πισσούριος, Ran Slavin, Νεωτερισμοί Τουμάζου, Paola Yacoub και Michel Lasserre, Λία Χαράκη, Μαριάννα Χριστοφίδη.
NiMAC Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσία, Eγκαίνια: 7 Απριλίου 2017, 20:00. Διάρκεια: 7 Απριλιου - 29 Ιουλίου και 5 Σεπτεμβρίου - 25 Νοεμβρίου 2017

Έκθεσης Φωτογραφίας του Γιώργου Μαυρουδή
Ο Γιώργος Μαυρουδής, είναι νατουραλιστής, επαγγελματίας διοργανωτής σαφάρι στην Ανατολική Αφρική και αναγνωρίστηκε στην ετήσια δημοσίευση του Travel & Leisure του 2008, για την προσφορά ενός από τα "100 πιο Υπέροχα Ταξίδια του 2008". Παράλληλα είναι πρόξενος της Κύπρου στην Τανζανία. Το πάθος του για τη φωτογραφία είναι αυταπόδεικτο και πηγάζει στις φωτογραφίες του που τονίζουν την εκτίμησή του για τη βιοποικιλότητα της Ανατολικής Αφρικής, τη στενή του σχέση με τους ανθρώπους και τις φυλές της, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής.
Το οδοιπορικό της φωτογραφίας που θα παρουσιάσει η Έκθεση θα ταξιδεύσει τον κάθε ένα που θα παρευρεθεί εκεί σε εικόνες, χρώματα και τοπία, πρωτόγνωρα, μαγευτικά εφάμιλλο με ένα ταξίδι κάτω από τον Ουρανό της Αφρικής. Το ταξίδι μετουσιώνεται σε προσφορά αφού τα έσοδα της Έκθεσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Θεοτόκος.
Πρασκευή 7-Κυριακή 9 Απριλίου, Γκαλερί Μορφή, Λεμεσός. Πληρ. 25 378733.

Η Ηρώ επιστρέφει στο Vinylio
Η Ηρώ επιστρέφει στο Vinylio Wine etc τον προσεχή Απρίλιο, φέρνοντας μαζί της έναν νέο δίσκο κι ένα "ακουστικό" πρόγραμμα με αναφορές πολυποίκιλες σε διαφορετικές δεκαετίες, σε διαφορετικά είδη, σε πολλές γλώσσες, αλλά με μία αίσθηση. Αυτήν της ... "Αrtista".
Με τραγούδια που η ίδια έχει αγαπήσει πολύ μέσα στα χρόνια και υψηλούς "προσκεκλημένους", όπως η Έλλη Λαμπέτη, η Whitney Houston, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στέφανος Κορκολής, η Yasmin Levy, η Μαρινέλλα, ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι πολλοί, η Ηρώ είναι έτοιμη να μοιραστεί με το αγαπημένο της κοινό συναισθήματα και μυστικά - όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια.
Παρασκευή 7 Απριλίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 99300430. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, τεχνη, εικαστικα, μουσικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4540 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4131 s // Total time: 2.8671 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X