7 λόγοι για εξόρμηση στην "άγνωστη" Λυσό


7 λόγοι για εξόρμηση στην "άγνωστη" Λυσό

Εξερεύνησε ένα σχεδόν άγνωστο αλλά πανέμορφο χωριουδάκι της ορεινής Πάφου 

Καμιά φορά οι εκδρομές και οι εξορμήσεις σου στην Κύπρο δεν χρειάζονται κανένα ιδιαίτερο λόγο. Ο κυριότερος είναι η καλή σου διάθεση και η μαγεία της κυπριακής υπαίθρου ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών του νησιού.

Εμάς, εδώ, στο Time Out μας αρέσει να γυρνάμε, να ψάχνουμε, να ανακαλύπτουμε την Κύπρο σε κάθε της γωνιά καθημερινά. Αυτή τη φορά σου προτείνω να ταξιδέψεις μέχρι την πανέμορφη Λυσό, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Πάφου. Αν και σήμερα το χωριό μοιάζει μικρό και σχεδόν εγκαταλειμμένο εντούτοις τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν μία μεγάλη κοινότητα, με όμορφα πετρόκτιστα σπίτια, αρκετά διώροφα. Η Λυσός λοιπόν που βρίσκεται πολύ κοντά στο Σταυρό της Ψώκας εδαφικά είναι το μεγαλύτερο χωριό της επαρχίας Πάφου.

Η διαδρομή για να φτάσεις μέχρι εκεί είναι πανέμορφη και περνάς από Τσάδα, Στρουμπί, Κάθηκα, Μηλιού και φτάνεις μέχρι πάνω περνώντας από τα γειτονικά χωριά Μελάδια, Περιστερώνα και Στενή. Βορειοδυτικά συνδέεται με το χωριό Πελαθούσα και από εκεί με τη Πόλη Χρυσοχούς. Στα βορειοανατολικά συνδέεται με τον Σταυρό της Ψώκας, το Μοναστήρι του Κύκκου και από εκεί με τα ορεινά θέρετρα του Τροόδους.

Πανοραμική θέα
Το χωριό είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 560 μέτρων και σου επιτρέπει να δεις την πιο όμορφη δύση ηλίου και να θαυμάσεις τη θέα. Το χωριό σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Τα εγκαταλειμμένα σπίτια, οι ανθισμένες αμυγδαλιές, οι μυρωδιές της άνοιξης και τα στενά σοκάκια θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφα. Μία ήρεμη εξόρμηση για χαλαρή εκδρομή στο χωριό. Αν αγαπάς τη φωτογραφία το χωριό θα γίνει η καλύτερή σου έμπνευση. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags Λυσό, ΧΩΡΙΟ, διασκεδαση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8472 s (249 Queries.) // Parse time: 0.8365 s // Total time: 3.6837 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X