Διάλεξη από την Λεβέντειο Πινακοθήκη και τη Europa Donna για την "Ημέρα της γυναίκας"


Διάλεξη από την Λεβέντειο Πινακοθήκη και τη Europa Donna για την "Ημέρα της γυναίκας"

Στη Λεμεσό στις 7 Μαρτίου και στη Λευκωσία στις 8 Μαρτίου

Αφιερωμένη στην "Ημέρα της Γυναίκας" η Λεβέντειος Πινακοθήκη μαζί με τη Europa Donna Κύπρου και μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής συνεργασίας, συνδιοργανώνουν διάλεξη που ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Λεμεσό στις 7 Μαρτίου και επαναλαμβάνεται στη Λευκωσία στις 8 Μαρτίου.

Η Μυρτώ Χατζάκη, Επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης και η Εύη Παπαδοπούλου Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου συνομιλούν σε μια διάδραση με θέμα "Γυμνόστηθη Αφροδίτη – Η εικόνα του στήθους και το βλέμμα του ζωγράφου".

Μια κουβέντα αφιερωμένη στη γυναίκα, με σύμβολο και αφετηρία την Αφροδίτη, που μας προ(σ)καλεί, με οδηγό την Τέχνη, να ξανασκεφτούμε την εικόνα του στήθους, τη σημασία και την προστασία του και να μιλήσουμε γι’ αυτό από μια διαφορετική σκοπιά. Το στήθος, το επίκεντρο του γυναικείου κορμιού, μέσα από τους επιλεγμένους πίνακες της Λεβεντείου Πινακοθήκης, αναδεικνύει την επιρροή του στη Τέχνη και στη ζωή μας.

Μια διάλεξη που προαναγγέλλει παράλληλα τη μεγάλη έκθεση/αφιέρωμα στην Παράδοξη Αφροδίτη που ανοίγει στην Λεβέντειο Πινακοθήκη τον Σεπτέμβριο του 2017.

Λεμεσός
Αποθήκες Τρακασόλ, Τρίτη 7 Μαρτίου στις 19.30

Θα προηγηθεί εργαστήρι με το "cabinet of curiosities" που θα κληθούν σχολές και όσοι ενδιαφέρονται να ζωγραφίσουν μια εικόνα του στήθους με τα υλικά που θα τους δοθούν. Μια από αυτές τις εικόνες θα κοσμήσει ένα από τα βιβλιαράκια της Europa Donna Κύπρου.

Europa Donna Λεμεσού, τηλ.: 25878600

Λευκωσία
Λεβέντειος Πινακοθήκη, Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19.30

Π.Α. έως την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, τηλ. 22668838 / info@leventisgallery.org

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και θα ακολουθήσει δεξίωση

Tags ημέρα της γυναίκας, europa donna, Λεβέντειο Πινακοθήκη, διάλεξη, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9282 s (230 Queries.) // Parse time: 0.4795 s // Total time: 3.4077 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X