6 απάχικα ταβερνάκια που πρέπει να επισκεφτείς


6 απάχικα ταβερνάκια που πρέπει να επισκεφτείς

Μερακλίδικο φαγητό, μεζές και σουβλάκι, σε 6 γνωστά-άγνωστα μαγαζάκια που δεν πρέπει να αφήσεις πίσω 

Κάποια είναι καινούργια, άλλα παλαιότερα, μερικά ανακαινίστηκαν πρόσφατα άλλα κλασικά και αγαπημένα. Τα βρίσκουμε εντός και εκτός πόλης, σε συνοικίες αλλά και σε ορεινά χωριά του νησιού.

Πρόκειται για πέντε ιδιαίτερες ταβερνούλες, μοντέρνες και παραδοσιακές, με μουσική και χωρίς, με μεζέ και σουβλάκι που θα κλέψουν τις εντυπώσεις σου.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Στενορύμι, Αγλαντζιά
Παραδοσιακοί μεζέδες, όμορφος απάχικος χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα, τζάκι, γλυκύτατη εξυπηρέτηση, ζωντανή μουσική, παρεΐστικη διάθεση και τιμές που κυμαίνονται στα €10 το άτομο. Ο λόγος για το Φαγοποτείο "Το Στενορύμι" (που πάει να πει στενό σοκάκι), ένα λιτό χώρο με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, που με πολλή προθυμία από τους ιδιοκτήτες του εμπλουτίζεται συνεχώς με διακοσμητικά στοιχεία. Το απάχικο αυτό ταβερνάκι θα το βρεις στην Πλατεία Αγλαντζιάς, έτοιμο να φιλοξενήσει τις μεζεδοκατανύξεις της παρέας σου! Σερβίρει τόσο μεζέδες όσο και σαλάτες, συνοδευτικά, στην πίτα (χοιρινά σουβλάκια, σεφταλιές, μιξ, σουβλάκι κοτόπουλο, γύρος βοδινινός, χαλούμι, μανιτάρι και πατάτες) αλλά και πιάτα όπως μπριζόλα στα κάρβουνα και τη σπεσιαλιτέ τους, τα χοιρινά κρασάτα παϊδάκια, και συκωτάκια κοτόπουλου. Επίλεξε τα διάφορα της σχάρας και ξεκίνα με ταχίνι, τζατζίκι και ταραμά και την πλούσια σαλάτα. Συνέχισε με μανιτάρια και χαλούμι στη σχάρα, τσίμπα λουκάνικο και χωριάτικο ψωμί με ρίγανι και ελαιόλαδο, πριν υποδεχτείς στο τραπέζι σου τα καλοψημένα κρεατικά τους, όπως σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο και σεφταλιές, παϊδάκια κρασάτα, πατάτες τηγανητές και άλλα νόστιμα που συνοδεύονται εξαιρετικά με παγωμένη μπίρα. Εμείς πάντως το ξεχωρίσαμε τόσο για την ποιότητα των πρώτων του υλών όσο και για τα καλοφτιαγμένα μεζεδάκια του αλλά και για τη ζεστή και αυθεντική του ατμόσφαιρα! Σημείωσε τέλος, ότι τα Σάββατα φιλοξενεί ζωντανή μουσική, ενώ κάνει και take away και delivery παραγγελίες.
(99487649 & 99689410) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Ταβέρνα Μαυρίκιος, Καϊμακλί
Μόλις πρόσφατα μάθαμε ένα ακόμη συνοικιακό ταβερνάκι στο Καϊμακλί, την "Ταβέρνα Μαυρίκιος" που σερβίρει πλούσιο κυπριακο μεζέ με μόλις €12 το άτομο. Ακόμα το μαγαζί είναι ιδιαίτερα αγαπητό για το σουβλάκι και τη σεφταλιά του αλλά και τα κρεατικά σχάρας που σερβίρει και προσφέρει υπηρεσία take away. Η ταβέρνα αυτή δεν είναι καινούργια αλλά ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να σερβίρει πολύ καλό φαγητό.
(2347008, 99310170, 99510436) Αγίου Ιλαρίωνος 32, Καϊμακλί, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-00.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags food news, φαγητο, ταβέρνα, μεζες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0401 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2027 s // Total time: 2.2427 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X