10 δελεαστικοί λόγοι για να πας Κακοπετριά


10 δελεαστικοί λόγοι για να πας Κακοπετριά

Ντύσου καλά, βάλε παλτό, σκουφάκι και γαντάκια και φύγαμε...

Έρχεται σαββατοκύριακο, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για εξόρμηση στο χωριό! Γιατί όπως και να το κάνουμε, οι εκδρομές πάντοτε μας ενθουσιάζουν και μας προκαλούν ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας, μας χαλαρώνουν και μας ξεκουράζουν.

Αυτή τη φορά λοιπόν αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε το όμορφο χωριό της Κακοπετριάς, με τα γραφικά του σπιτάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

1. Η πέτρα του Ανδρογύνου
Με την είσοδό σου στο γραφικότερο τμήμα της περιοχής, την Παλιά Κακοπετριά, εκεί στον ανήφορο θα ξεχωρίσεις μια τεράστια πέτρα να υψώνεται, γνωστή ως η Πέτρα του Ανδρογύνου. Σύμφωνα με την παράδοση υπάρχουν πολλές εκδοχές σχετικά με την ονομασία της πέτρας, από τις οποίες κάποιες ευχάριστες -όπως τη συνήθεια του νιόπαντρου ζευγαριού να κάθεται στην πέτρα με σκοπό να στεριώσει ο γάμος τους- κι άλλες πάλι όχι και τόσο. Ο δημοφιλέστερος μύθος λέει ότι η πέτρα αυτή κάποια στιγμή κατρακύλησε από το βουνό και καταπλάκωσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Μάλιστα εκτιμάται ότι το χωριό οφείλει το όνομά του στο δυσάρεστο αυτό γεγονός.

2. Οι νερόμυλοι της Κακοπετριάς
Στους νερόμυλους -από τις πρώτες μηχανές που κατασκεύασε ο άνθρωπος- θα πας για να ανακαλύψεις την πολιτιστική και ιστορική πλευρά του χωριού. Θα εντυπωσιαστείς από τη μεγάλη ξύλινη σκάφη που βρίσκεται στο χώρο, μέσα στην οποία οι κάτοικοι του χωριού έριχναν τα σιτηρά και με τη βοήθεια των μυλόπετρων τα άλεθαν και παρήγαγαν αλεύρι. Ένας εκ των δύο νερόμυλων της Κακοπετριάς -ο Μύλος της Γωνιάς- έχει αναπαλαιωθεί, έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσεις τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη χρησιμότητά τους πριν από χιλιάδες χρόνια. Δυστυχώς ο δεύτερος νερόμυλος του Χατζησταυρινού έχει κατεδαφιστεί. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags κακοπετρια, διασκεδαση, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5347 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3322 s // Total time: 2.8669 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X