Τα 32 παραδοσιακά φεστιβάλ του 2017


Τα 32 παραδοσιακά φεστιβάλ του 2017

Τα χωριά της Κυπρού που θα στήσουν και φέτος γιορτές

Κάθε χρόνο στα χωριά της Κύπρου μας πραγματοποιούνται κάποια μικρά ή και μεγάλα φεστιβάλ, σταθερά ή για πρώτη φορά, εκ των οποίων μερικά από αυτά έχουν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στο κοινό και κάποια άλλα μικρότερη.

Όπως και να 'χει, όμως, η διοργάνωσή τους μας φέρνει πιο κοντά στην κυπριακή παράδοση και τη φύση και μας δίνει την καλύτερη αφορμή για να εξορμήσουμε στην κυπριακή φύση, στα χωριά μας, να γνωρίσουμε την κυπριακή ύπαιθρο, τα προϊόντα και τους κάτοικους της.

Εξ ου λοιπόν και το Time Out έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει κάποιες από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ορεινή Κύπρο. Και όπως θα δείτε, επικεντρώνονται σε μια ευρεία γκάμα τοπικών προϊόντων και όχι μόνο, όπως τον παλουζέ και τον σουτζιούκο, τα θεραπευτικά βότανα, την κτηνοτροφία και το κολοκάσι. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

4ο Φεστιβάλ Ψαριού, Πόλη Χρυσοχούς
Στο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στις 29/4 στην Πόλη Χρυσοχούς θα προσφέρεται δωρεάν ψάρι και ποτό προς τους επισκέπτες και θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και παιδική γωνιά. Με την εκδήλωσή μας αυτή στοχεύουμε στην προβολή της περιοχής μας σαν ξεχωριστού ποιοτικού τουριστικού προορισμού με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

ΜΑΪΟΣ

11η Γιορτή Τριαντάφυλλου, Αγρός
Παρόλο που δεν οι ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα "κλείσει", εμείς και φέτος το Μάιο δίνουμε ραντεβού στον Αγρό!Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει και πάλι την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με την ονομασία του Αγρού. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ τριαντάφυλλου που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση της συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδο. Στη Γιορτή αυτή του Άγριου Τριανταφύλλου μπορείτε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, αλλά και να μάθετε για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται σεμινάριο, έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Γιορτή του Γλυτζιστού, Κοιλάνι
"Γιορτή του γλυτζιστού", ναι καλά διάβασες! Μια γιορτή γεμάτη γλυκά και παράδοση, που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών Κοιλανίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, τα οποία φτιάχνονται με ιδιαίτερη φροντίδα και κατά την παράδοση από τις γυναίκες του χωριού, ενώ τα μουσεία και τα οινοποιεία του χωριού είναι ανοιχτά για το κοινό. Πέρσι λόγω πένθους στο χωριό πραγματοποιήθηκε με λίγη καθυστέρηση, αλλά φέτος το αναμένουεμ και πάλι τον Ιούνιο. Πού αλλού, στο χωριό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού.

Tags ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, φεστιβάλ, διασκεδαση, εκδηλωση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2670 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3664 s // Total time: 2.6333 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X