Τα τρία ιδανικά σνακ πριν από τον ύπνο!


Τα τρία ιδανικά σνακ πριν από τον ύπνο!

Διαβάστε αναλυτικά

Πολλοί άνθρωποι, στην προσπάθεια απώλειας των κιλών τους αποφεύγουν να τρώνε το οτιδήποτε πριν κοιμηθούν το βράδυ. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί η αποχή από το φαγητό τις ώρες που προηγούνται του ύπνου δυσκολεύει τον ύπνο εφόσον έχει δημιουργηθεί αίσθημα πείνας.

Υπάρχουν κάποια σνακ που είναι ιδανικά για κατανάλωση πριν τον ύπνο. Δείτε τρία από αυτά…

1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και παρέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων, ενώ το ασβέστιο που παρέχει εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο. Eπίσης βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, καθώς προσφέρει μεγάλο αίσθημα κορεσμού, δίνοντας λίγες θερμίδες ενώ γενικά έχει αποδειχθεί ότι δίαιτες που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές, πιθανότατα λόγω της περιεκτικότητας ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.

2. Μπισκότα πολυδημητριακών ή κρακεράκια ολικής άλεσης και μία φέτα τυρί

Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οπότε είναι ιδανικά για να κρατήσουμε μακριά την πείνα. Από την άλλη το τυρί παρέχει μια καλή δόση χορταστικών πρωτεϊνών. Γενικά, εάν κάνετε ανήσυχο ύπνο ή ταλαιπωρήστε από αϋπνίες και δεν έχετε δει αποτέλεσμα με ό,τι και αν έχετε δοκιμάσει, ίσως μερικά κράκερ πριν πέσετε για ύπνο σας βοηθήσουν. Ίσως υπάρχει  μια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης υδατάνθρακα και του καλού ύπνου, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, καθώς οι υδατάνθρακες βοηθούν στην απελευθέρωση της σεροτονίνης, που είναι η ορμόνη που μας προκαλεί τη νύστα.

3. Φρούτα

Τα φρούτα παρέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα προωθούν τη σύνθεση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που συνδέεται με την καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η συστηματική κατανάλωση ποικιλίας φρούτων εξασφαλίζει στον οργανισμό πλήθος μικροθρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του και την πρόληψη συμπτωμάτων ανεπαρκειών.Συνδυάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο.Oι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προσφέρει προστασία ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.

Πηγή: mothersblog.gr

Tags σνακ, ύπνος, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5750 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3757 s // Total time: 2.9507 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X