4 χωριά που αξίζει να επισκεφτείς!


4 χωριά που αξίζει να επισκεφτείς!

Εξόρμηση στα χωριά της Ορεινής Λάρνακας 

Από Λάρνακα για Λεμεσό τα πανέμορφα χωριά Λεύκαρα, Κάτω Δρυς, Τόχνη και Ψεματισμένος σφύζουν από ντόπια παράδοση και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις περπατώντας στα πετρόκτιστα δρομάκια τους.

TΙ ΝΑ ΔΕΙΣ
Περπάτησε μέχρι την κορυφή του λόφου Σωτήρα στα Λεύκαρα, για να απολαύσεις τη φανταστική θέα που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Αν σε κερδίσει ο Κάτω Δρυς, που είναι σίγουρο ότι θα το κάνει, επισκέψου το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (24342833) για να μάθεις την ιστορία του χωριού.

Η εκκλησία της Αγία Μαρίνας στον Ψεματισμένο με τις αρχαίες ρίζες χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Και μια και βρίσκεσαι στην περιοχή, πέρνα κι από το ξωκλήσι του Αγίου Ανδρόνικου και της Αγίας Αθανασίας, ένα πραγματικά υπέροχο βυζαντινό αριστούργημα, 600 περίπου χρονών.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ

Elli's Jar, Κάτω Δρυς
Μάζεψε παρέα 6 ατόμων και άνω και αφού κρατήσεις τη θέση σου μία βδομάδα πριν, απόλαυσε πρόγευμα στο Elli's Jar που θα ανοίξει μόνο για σένα. Πιες καφέ, δοκίμασε σπιτικό ψωμί, τυριά, αβγά και άλλα πολλά και φυσικά τις φανταστικές μαρμελάδες που φτιάχνει η Έλλη με τη μητέρα της (€10/άτομο). Απλό, γοητευτικό και πριβέ. Φεύγοντας, αγόρασε μαρμελάδες και chutney (96476265).

Tasties, Πάνω Λεύκαρα
Ένα απίθανο σπίτι με ολάνθιστη αυλή στην καρδιά του χωριού, με μια φιλόξενη οικοδέσποινα σε περιμένει για καφέ ή φαγητό. Το μενού του περιλαμβάνει λίγα και καλά πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όλα φτιαγμένα με ολόφρεσκα προϊόντα, από σολομό με λαχανικά μέχρι το παραδοσιακό ψητό. Όταν 'πιάσει' το κρύο, απόλαυσε μια σούπα λαχανικών σερβιρισμένη με χωριάτικο ψωμί (€8). (24343411). Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags χωρια, κυπρος, διασκεδαση, εκδρομή, go out, λαρνακα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2504 s (252 Queries.) // Parse time: 0.7340 s // Total time: 3.9844 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X