Πώς να μην ξεφύγετε στις διακοπές των εορτών


Πώς να μην ξεφύγετε στις διακοπές των εορτών

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση και όλοι ανυπομονούμε για τις μέρες χαλάρωσης και απόλαυσης των γιορτινών εδεσμάτων. Είναι σημαντικό όμως να μη παραβλέψουμε την διατροφή μας, μιας και αυτή τη περίοδο παραμονεύουν ιώσεις και πρέπει να προστατευτούμε έχοντας ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως οι διατροφικές μας επιλογές αυτές τις ημέρες μπορούν να μας προστατέψουν και από ασθένειες αλλά σίγουρα και από το να προσθέσουμε κάποια παραπανίσια κιλά.

Σημαντικός παράγοντας στο να μην ξεφύγουμε διατροφικά είναι η μη παράληψη του πρωινού γεύματος. Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρόγευμα τείνουν να έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με άτομα που παίρνουν πρόγευμα συστηματικά. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι όταν παραλείπουμε το πρόγευμα τείνουμε να θέλουμε πιο πολλά γλυκά και να τσιμπολογούμε κατά το υπόλοιπο της ημέρας αυξάνοντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων. Αυτό θα ήταν καλό να το αποφύγουμε μιας αυτές τις γιορτινές ημέρες τα γλυκά είναι μέρος της καθημερινότητας μας.

Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι καθοριστικός παράγοντας για το πώς θα φάμε στα κυρίως γεύματα. Οι καλύτερες επιλογές θα ήταν φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα οποία έχουν νερό, βιταμίνες και είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Ακόμα, θα σας κρατήσουν χορτάτους λόγο της ψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και έτσι δεν θα είναι έντονο το αίσθημα της πείνας στο επόμενο γεύμα. Οι ξηροί καρποί είναι επίσης πολύ καλή επιλογή για σνακ μιας και είναι πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπών με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Είναι σημαντικό και ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες να μη στερήσουμε από τον εαυτό μας αγαπημένα φαγητά. Το μυστικό είναι στη ποσότητα, έτσι καταναλώνοντας μικρές μερίδες από πιο θερμιδογόνα εδέσματα μας κρατούν ευχαριστημένους χωρίς να μας επιβαρύνουν με θερμίδες και ψηλά λιπαρά.

Μια πολύ καλή συνήθεια θα ήταν να κρατηθεί μια ισορροπία στο πιάτο μας. Είναι καλό σε κάθε γεύμα να υπάρχει ποικιλία από όλες τις τροφές και ειδικά σαλάτες ή ψητά λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες και καλές πρότεινες όπως ψαρικά μιας και τις γιορτές τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερο κρέας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αλκοόλ και τα ροφήματα γενικότερα μπορούν να μας προσθέσουν πολλές θερμίδες. Η κατανάλωση ροφημάτων θα πρέπει να γίνεται με μέτρο ενώ είναι προτιμότερη επιλογή οι φρέσκοι χυμοί και ροφήματα χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη και κυρίως νερό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά το μαγείρεμα πολλές φορές κρύβουν πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Με τη χρήση έξυπνων ανταλλαγών είναι δυνατό να απολαμβάνουμε αγαπημένα εδέσματα γλυτώνοντας θερμίδες από κορεσμένο λίπος. Για παράδειγμα αντικαταστήστε τα τυριά σας με τυριά χαμηλά σε λιπαρά, χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο αντί βούτυρο και γιαούρτι αντί φρέσκια κρεμά στις συνταγές σας.

Έχοντας λοιπόν τις πιο πάνω συμβουλές υπόψη κατά τις μέρες των Χριστουγέννων μπορεί κάνεις να απολαύσει τις λιχουδιές και τα λαχταριστά γιορτινά φαγητά χωρίς να ξεφύγει θερμιδικά και να πάρει επιπλέον κιλά.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland & Barrett, όπου θα βρείτε διάφορες υγιεινές επιλογές προϊόντων που μπορούν να στηρίξουν και να εμπλουτίσουν την διατροφή και την υγεία σας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Tags Holland and Barrett, Yγεια, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.7404 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3333 s // Total time: 4.0737 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X