18 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα!


18 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα!

Θέατρο, μουσική, τέχνη, φεστιβάλ, χορός και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Ο Νοέμβριος κλείνει όμορφα με πολλές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και σιγά σιγά υποδεχόμαστε την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου τον χειμώνα αλλά και τον πιο εορταστικό μήνα του χρόνου αποχαιρετώντας ταυτόχρονα το 2016.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΡΨηΧΟΡοι
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών πραγματοποιεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΤΕΡΨηΧΟΡοι. Η παράσταση έχει θέμα την Τέρψη, που προκαλεί ο χορός και η μουσική στον άνθρωπο, προβάλλοντας τα ενωτικά στοιχεία που συνδέουν την παραδοσιακή μουσική και χορό, με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι, αναδεικνύεται η συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον ενιαίο Ελληνικό Ιστορικό Χώρο. Παράλληλα, όμως, παρουσιάζονται και οι σχέσεις της μουσικής και του χορού, που δεν έχουν σύνορα, καθώς οι άνθρωποι, μέσα από τη μουσική και τον χορό, εκφράζονται αβίαστα, προσθέτοντας τα δικά τους ιδιαίτερα τοπικά στοιχεία. 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει Πασχαλίδη-Ζουγανέλη
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, μας προσκαλεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 20:30 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, σε ένα μουσικό ταξίδι με συνταξιδιώτες δύο σπουδαίους  ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Με τη συμμετοχή 10μελούς ορχήστρας κυπρίων μουσικών, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα χαρίσει στο κοινό δύο βραδιές μουσικής μυσταγωγίας, διευθύνοντας και παρουσιάζοντας όχι μόνο τραγούδια δικά του - από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα - αλλά και μεγάλα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. 

Bitch boxer σε σκηνοθεσία Χρίστου Ζάνου
Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Μικρή Σκηνή παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό  έργο «Bitch boxer» της Αγγλίδας συγγραφέως Σαρλότ Ζοσεφίν, σε μετάφραση της Δάφνης Οικονόμου και σκηνοθεσία του Χρίστου Ζάνου. Το έργο αφηγείται την απλή αλλά συνταρακτική ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού, που κατάγεται και ζει σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα προάστια του Ανατολικού Λονδίνου, όπου το 2012 λειτούργησαν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις της αγγλικής πρωτεύουσας. H ηρωίδα Χλόη Τζάκσον βρίσκει ψυχολογικό καταφύγιο στο μποξ, για να ξεφύγει από την κατάθλιψη, όταν σε νεαρή ηλικία εγκαταλείπεται από τη μητέρα της, που φεύγει από κοντά της, ακολουθώντας τον εραστή της. Στους ρόλους οι, Ειρήνη Ανδρέου, Μουσική επιμέλεια: Τζωρτζίνα Τάτση, Boxing Coach: Λουϊζόν Λοΐζου (Touch Glove). Χώρος δίπλα στα Καλά Καθούμενα Λευκωσία στις 20.30. Πληρ: 96302747.

ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Γάλα από την ΕΘΑΛ
"Το Γάλα" το κλασικό πια αριστούργημα του Βασίλη Κατσικονούρη παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Μια οικογένεια ελληνοποντίων από το Καύκασο, φθάνει στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στη πορεία, ο θάνατος του πατέρα, αφήνει τη μάνα, την Ρήνα μονάχη με τα δυο της παιδιά, τον Αντώνη και το Λευτέρη… Ο πρώτος θα παλέψει και θα προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα, κυνηγώντας το όνειρο μιας καινούργιας ζωής και θα γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του, στο πρόσωπο της μοναχοκόρης του αφεντικού, ο μικρότερος, ο Λευτέρης, θα επιστρέφει στο παρελθόν, στη μητέρα γη, τη Τιφλίδα αναζητώντας τη ταυτότητά του γιατί δε θέλει να γίνει Γκριέκι! Το έργο προκαλεί με την αμεσότητα των διαλόγων του και την δυναμική των χαρακτήρων του.
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός στις 20.30. Πληρ. 25877827. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, εκδηλωση, διασκεδαση, Θεατρο, μουσικη, τεχνη, χορός, φεστιβάλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3343 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2295 s // Total time: 2.5638 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X