Εσύ πόσα ξέρεις για την βρεφική ατοπική δερματίτιδα;


Εσύ πόσα ξέρεις για την βρεφική ατοπική δερματίτιδα;

Η Frezyderm μπορεί να προστατεύσει το μωράκι σου από μια  πάθηση κοινώς γνωστή και ως έκζεμα. Μία φλεγμονώδη νόσο του δέρματος, χρόνια και υποτροπιάζουσα.

Ξεκινά στην παιδική ηλικία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μέσα στους πρώτους έξι μήνες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι την εφηβεία ή την ενήλικη ζωή.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το 12-25% των παιδιών και 10-15% των ενηλίκων παγκοσμίως πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα.

Τα αίτια της ατοπικής δερματίτιδας

Τα ακριβή αίτια δεν είναι πλήρως γνωστά, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χρόνια ατοπική δερματίτιδα είναι ένας συνδυασμός αλληλεπιδράσεων παραγόντων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:

- H διαταραγμένη λειτουργία του φραγμού του δέρματος
- Ανοσολογικοί παράγοντες
- Περιβαλλοντικοί παράγοντες
- Γενετική προδιάθεση

Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν

Το έκζεμα ενδέχεται να κληρονομείται. Εκδηλώνεται συχνότερα σε οικογένειες με ιστορικό εκζέματος, αλλεργικής ρινίτιδας ή αλλεργικού βρογχικού άσθματος. Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα στις γυναίκες. Ενώ, κάτοικοι σε πόλεις με χαμηλά ποσοστά υγρασίας (ξηρό κλίμα) παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ατοπική δερματίτιδα.

Πού εμφανίζεται κυρίως η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα εμφανίζεται τους πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους σαν έντονη ξηρότητα και ερυθρότητα στα μάγουλα, το λαιμό και τον κορμό.. Στα παιδιά παρατηρείται κυρίως στο πρόσωπο, ενώ, καθώς μεγαλώνουν, επεκτείνεται σε χέρια και πόδια.

Πώς περιορίζονται τα συμπτώματα

Παρά το ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, η σωστή αντιμετώπιση μπορεί να μειώσει την ξηρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος. Οι δερματολόγοι συνιστούν την αποφυγή ουσιών που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα (σαπούνια, χημικά κ.ά). Για τις εξειδικευμένες ανάγκες του ευαίσθητου και με τάση αλλεργίας δέρματος, η FREZYDERM σχεδίασε τη σειρά Atoprel, για να προσφέρει: αποκατάσταση του δερματικού φραγμού,  μείωση φλεγμονής, ερυθρότητας και κνησμού

Η σωστή χρήση
 

Τα προϊόντα της σειράς Atoprel είναι κατάλληλα για να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή που έχει χορηγηθεί για την αντιμετώπισης της ατοπίας.

Για όλα τα προϊόντα έχει επιλεχθεί συσκευασία κενούς αέρος, ώστε το προϊόν να μην έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και έτσι να διασφαλίζετε η μέγιστη ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των δραστικών συστατικών του.  Επίσης, δεν έχουν έχουν χρώμα, άρωμα, προωθητικό αέριο και Parabens

Στη σειρά θα βρεις τα προιόντα:

1 . ATOPREL EMOLLIENT CREAM

Μια μαλακτική κρέμα για την περιποίηση της ξηρής, ευαίσθητης, ατοπικής επιδερμίδας. Προσφέρει ενυδάτωση, ενδυνάμωση του δερματικού φραγμού, προστασία και μείωση κνησμού και ερεθισμών. Κατάλληλη για πρόσωπο και σώμα τόσο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Εφαρμόστε δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα κατά περίπτωση και τουλάχιστον μία φορά την ημέρα σε όλο το σώμα.

2. ATOPREL BARRIER CREAM

Μια προστατευτική κρέμα για την περιποίηση του βρεφικού ατοπικού δέρματος, κατά την αλλαγή της πάνας. Προστατεύει την επιδερμίδα, μειώνει τους ερεθισμούς, ενυδατώνει το δέρμα και προσφέρει αντιβακτηριδιακή προστασία. Εφαρμόζει σε καθαρό και στεγνό σώμα. Κατάλληλο και για το πρόσωπο αλλά και για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

3. ATOPREL BATH CREAM

Για το μπανάκι του μωρού, ένα κρεμώδες καθαριστικό για το ξηρό, αντιδραστικό, ερεθισμένο, υπερευαίσθητο δέρμα με ατοπική προδιάθεση, σε φάση ύφεσης. Προσφέρει ήπιο καθαρισμό και ενυδάτωση, με αντιμικροβιακούς παράγοντες.

4. ATOPREL MILKY BATH OIL

Ένα γαλακτώδες λάδι μπάνιου για το ξηρό, ερεθισμένο, ατοπικό δέρμα. Προσφέρει καθαρισμό και ενυδάτωση, μαλακτική δράση, απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ελαστικότητα, αντιφλεγμονώδη και αντιερεθιστική προστασία. Για τα βρέφη διαλύετε μισό καπάκι σε 5-6 λίτρα χλιαρό νερό και εμβαπτίζετε το βρέφος. Δεν ξεπλένετε.

5. ATOPREL FOAMY SHAMPOO

Ειδικό σαμπουάν σε μορφή αφρού για το ξηρό, ευαίσθητο, με ατοπική προδιάθεση δέρμα. Προσφέρει ήπιο καθαρισμό, ενυδάτωση και προστασία από την ανάπτυξη μικροβίων. Δεν τσούζει τα ματιά.

Tags Frezyderm, παιδι, μωρο, ΕΚΖΕΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0300 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3536 s // Total time: 2.3836 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X