Η μουσική μετά το γεύμα είναι σύμμαχος των ατόμων με νευρική ανορεξία!


Η μουσική μετά το γεύμα είναι σύμμαχος των ατόμων με νευρική ανορεξία!

Διαβάστε αναλυτικά 

Όσα άτομα βιώνουν μια διατροφική διαταραχή και ιδιαίτερα τη νευρογενή ανορεξία (ΝΑ), έχουν ένα καθημερινό άγχος ή και φόβο κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Οι τύψεις που νιώθουν συνοδεύονται από τη χρήση καθαρκτικών μεθόδων. Η μουσικοθεραπεία έχει φανεί ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής και τις κοινωνικές δεξιότητες των ατόμων με νευρογενή ανορεξία.

Η μουσική γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει διάφορες πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης τη διάθεση, την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη γνωστική λειτουργία.  Η σημασία της μουσικής στην καθημερινότητα μας έχει οδηγήσει πολλούς επιστήμονες στο να διερευνήσουν πώς μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά. Πιο συγκεκριμένα η μουσικοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, τη μείωση της έντασης των μυών και την ανακούφιση από το άγχος.

Σύμφωνα με την American Music Therapy Association (AMTA)  η μουσικοθεραπεία μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο για τους ασθενείς σε θεραπεία για νευρική ανορεξία, αλλά και για άλλους τύπους διατροφικών διαταραχών. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξάχθηκε σε ασθενείς με ΝΑ, έδειξε ότι η μουσικοθεραπεία είχε θετική επίδραση στα μεταγευματικά επίπεδα άγχους. Συγκεκριμένα η μελέτη περιελάμβανε ομαδικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας 2 φορές την εβδομάδα που πραγματοποιούνταν μετά τα γεύματα. Σκοπός των συνεδριών ήταν να αποσπάσουν την προσοχή των ασθενών από το άγχος και την αγωνία τους που σχετίζονται με το φαγητό και να τους παρέχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τη μουσική ως μηχανισμό αντιμετώπισης.

Πηγή: jenny.gr 

Tags νευρική ανορεξία, μουσικη, american music therapy


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0835 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3098 s // Total time: 3.3933 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X