Αυτή την εποχή του χρόνου είμαστε πιο λεπτές από ποτέ!


Αυτή την εποχή του χρόνου είμαστε πιο λεπτές από ποτέ!

Τι λέει νέα έρευνα

Τώρα είναι η στιγμή να φορέσετε εκείνο το μικρό μαύρο φόρεμα που σάς χωράει οριακά. Σε λίγες μέρες, ο δείκτης της ζυγαριάς σας θα πάρει πάλι την ανιούσα. Γιατί σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The New England Journal of Medicine, τον Οκτώβριο είμαστε πιο αδύνατοι από οποιονδήποτε άλλο μήνα του χρόνου. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει στις ΗΠΑ...

Οι ειδικοί ανέλυσαν δεδομένα από 1.800 Αμερικανούς, 800 Γερμανούς και 400 Ιάπωνες χρήστες μιας "έξυπνης" ζυγαριάς με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Όπως ανακάλυψαν, τα κιλά των Αμερικανών χτυπούν  ιστορικό χαμηλό τον Οκτώβριο, αυτά των Γερμανών στα τέλη Σεπτεμβρίου και εκείνα των Ιάπωνων στις αρχές Δεκεμβρίου. Και στους τρεις λαούς η περίοδος των Χριστουγέννων βλάπτει σοβαρά τη σιλουέτα, ενώ τα επιπλέον κιλά που αφήνουν οι γιορτές χάνονται μετά από πολλούς μήνες. Πάντως οι ετήσιες διακυμάνσεις του βάρους όσων συμμετείχαν στη μελέτη δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές: υπολογίστηκαν γύρω στο 1% για τους Γερμανούς και στο 0,7% για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να γίνει μια αντίστοιχη μελέτη και για την Ελλάδα: ενδεχομένως εδώ τα πράγματα να είναι αρκετά διαφορετικά, αφού στις... ετήσιες κραιπάλες μας προστίθεται και το πασχαλινό τραπέζι.

Πηγή: elle.gr

Tags κιλά, ερευνα, οκτώβριος, αδυνάτισμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5951 s (233 Queries.) // Parse time: 1.4340 s // Total time: 4.0291 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X