Ο άγνωστος εχθρός της σιλουέτας σας


Ο άγνωστος εχθρός της σιλουέτας σας

Διαβάστε αναλυτικά 

Μήπως όσο κι αν προσέχετε τη διατροφή σας, ο δείκτης της ζυγαριάς σας δεν λέει να κατεβεί; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν από τους πιθανούς ενόχους.

Αν πασχίζετε εδώ και καιρό να χάσετε κιλά αλλά χωρίς επιτυχία, ίσως να μη φταίει ό,τι βάζετε στο πιάτο σας ή το γεγονός πως δεν ασκείστε αρκετά, αλλά το στρες. Γιατί σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, όταν αυτό χτυπάει κόκκινο το σώμα μας συμπεριφέρεται σαν να το τρέφουμε με junk food ακόμα και αν εμείς το έχουμε ρίξει. στις σαλάτες και τα σμούθι.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ζήτησαν από 58 γυναίκες να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένα λίπη (τα ”κακά” λίπη, π.χ. αυτά που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας). Δύο εβδομάδες αργότερα, το ίδιο δείγμα εθελοντριών απόλαυσαν ένα γεύμα χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά αλλά όμοιο με το προηγούμενο όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του - τον αριθμό των θερμίδων, το είδος των τροφών που περιείχε, τις ποσότητες λίπους (πολυακόρεστου και μονοακόρεστου), υδατάνθρακα και πρωτεΐνης.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο που είχε σκοπό να δείξει τα επίπεδα του στρες τους, ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος, πριν και μετά από τα γεύματα. Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι όσες είχαν χαμηλό στρες παρουσίασαν υψηλές τιμές φλεγμονωδών δεικτών μετά το γεύμα κορεσμένου λίπους και χαμηλές τιμές μετά από εκείνο που ήταν φτωχό σε κορεσμένο λίπος, όπως ήταν αναμενόμενο. Αυτές όμως που υπέφεραν από έντονο στρες παρουσίασαν αυξημένους φλεγμονώδεις δείκτες μετά και από τα δύο γεύματα. Να σημειώσουμε ότι οι χρόνιες φλεγμονές έχουν συσχετιστεί από την επιστημονική έρευνα με ένα πλήθος δυσάρεστων καταστάσεων, όπως η παχυσαρκία, αλλά και οι δερματικές παθήσεις, οι αλλεργίες, ο πονοκέφαλος και η δυσμηνόρροια.

Πηγή: elle.gr

Tags υγεια, στρες, αγχος, σιλουέτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3279 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3507 s // Total time: 2.6786 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X