Ιδανικές ασκήσεις για όσους έχουν παραπάνω κιλά


Ιδανικές ασκήσεις για όσους έχουν παραπάνω κιλά

Διαβάστε αναλυτικά

Τα περιττά κιλά εκτός ότι είναι δύσκολο να φύγουν, μπορεί να δυσκολέψουν και την καθημερινότητα μας. Μια από τις δυσκολίες είναι  το πρόβλημα στην αναπνοή, κυρίως όταν γυμναζόμαστε. Μάλιστα αυτός μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι με παραπάνω βάρος παρατάνε τη γυμναστική. Παρακάτω θα δείτε ασκήσεις ιδανικές για όσους έχουν λίγα κιλά παραπάνω. Φυσικά είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας, πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.


Προπόνηση με ελαφριά βάρη με πολλές επαναλήψεις

Η συγκεκριμένη άσκηση διευκολύνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις και την αναπνοή. Όσοι χρησιμοποιείτε ελαφριά βάρη κάνετε περισσότερες επαναλήψεις από ό,τι θα κάνετε αν είχατε βαρύτερα βάρη. Επίσης οι ασκήσεις αντίστασης ενισχύουν την οστική μάζα και το συνδετικό ιστό.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια άλλη εξαιρετική άσκηση αφού μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά και προσαρμόζεται στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης του κάθε ανθρώπου. Επίσης, είναι ιδανική για όσους έχουν άσθμα και μπορεί να αποτρέψει αυτό το αίσθημα δύσπνοιας όταν περπατάτε, ανεβαίνετε σκάλες ή κάνετε μια άλλη δραστηριότητα που απαιτεί αυξημένη καρδιακή λειτουργία.

Περπάτημα

Πολλοί γυμναστές συμφωνούν ότι το περπάτημα είναι η κατάλληλη άσκηση για όσους έχουν πολλά κιλά, αφού βοηθάει την καρδιαγγειακή λειτουργία και δεν επιβαρύνει την αναπνοή. Ενδεχομένως στην αρχή άτομα που είναι παχύσαρκα να δυσκολευτούν, όταν όμως συνηθίσουν τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Μην είστε όμως βιαστικοί, δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στο σώμα σας και μην υπερβαίνετε τα όρια σας.

Aqua Aerobics

Οποιοδήποτε είδος κίνησης στο νερό είναι ένας καλός τρόπος για να ασκείστε και να μη νιώθετε δυσφορία στην αναπνοή. Επίσης, οι αερόβιες ασκήσεις στο νερό συμβάλουν στην απώλεια βάρους, στην αύξηση του μυϊκού ιστού, ενώ μειώνουν την επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Ο πόνος στα γόνατα που συνδέεται με τη σωματική δραστηριότητα στη στεριά, εξαφανίζεται με το που μπείτε στο νερό.

Pilates

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. Και το πιο σημαντικό αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς.

Πηγή: jenny.gr

Tags Aqua, aerobics, pilates, gimnastiki


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3865 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2220 s // Total time: 2.6085 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X