25 events που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend


25 events που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το weekend

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 25 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έρχονται για να σου φτιάξουν τη διάθεση

Και μια και ο καιρός το επιτρέπει ακόμα, φροντίζουμε να βγαίνουμε εκτός, να χαλαρώνουμε και να περνάμε υπέροχα.

Πάμε λοιπόν σε υπαίθρια πάρκα και γήπεδα για συναυλίες, σε θέατρα για παραστάσεις, χωριά για φεστιβάλ!

Δες λοιπόν όλα όσα θα συμβούν αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο και φτιάξε πρόγραμμα...

6ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα στενά παραδοσιακά δρομάκια της κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρακολουθήστε επίδειξη και κατασκευή πήλινων αγγείων, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ετοιμασία τοπικών εδεσμάτων που θα κεραστούν στον κόσμο.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Κόρνος, επ. Λευκωσίας, 18.30. Πληρ. 22532170.

Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά

Η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική δραματοποίηση του σημαντικότερου αφηγηματικού (και δυνάμει δραματικού) κειμένου της μεσαιωνικής και νεότερης κυπριακής γραμματείας «Εξήγησις της γλυκείας χώρας Κύπρου, η οποία λέγεται Κρόνικα, τουτέστιν χρονικόν», που προέκυψε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας φιλολογικής μελέτης του έργου του Μαχαιρά.

Βραβευμένη στο Φεστιβάλ Ιθάκης το 1998, η ιστορική αυτή παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. έχει κάνει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (στο Μόναχο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη).
Διασκευή-σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής, Μουσική: Αντώνης Ξυλούρης-Ψαραντώνης, Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Πιερής, Σύνθεση τραγουδιών: Ευαγόρας Kαραγιώργης.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 22894531.

Αντιγόνη του Σοφοκλή
Η παραγωγή της Αντιγόνης, που έδωσε την πρώτη παράστασή της στους Δελφούς στις 7 Ιουλίου και ακολούθως στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Ιουλίου, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή με τη σκέψη να συνδυάσει την παρουσίασή του με την συνύπαρξη στη σκηνή τριών γενιών ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ', Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Made in Cyprus 2016
Με γνώμονα την ανάγκη υποστήριξης των Κυπριακών προϊόντων και παράλληλα των διαφόρων Κυπριακών εταιρειών και παραγωγών, το World Trade Center Cyprus, πραγματοποιεί κάθε χρόνο στη Κύπρο την έκθεση Κυπριακών Προϊόντων και Υπηρεσιών "Made in Cyprus". Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών, βιομηχανιών και υπηρεσιών, καθώς έχουν πληγεί αφενός από την δύσκολη οικονομική κατάσταση του νησιού τα τελευταία χρόνια και αφετέρου από τον εξωγενή ανταγωνισμό. Είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής και διαφήμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της Κύπρου και γνωριμίας με την τοπική επιχειρηματικότητα.
Στη συγκεκριμένη έκθεση παρευρίσκονται εκπρόσωποι από τους σημαντικότερους φορείς της Κύπρου και συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί και Κύπριοι επιχειρηματίες, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες, σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την κουλτούρα του τόπου μας.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 18.00-22.00, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 11.00-22.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περίσσοτερα στο TimeOut Cyprus.

Tags festival, go out, φεστιβάλ, εκδηλωσεις, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0432 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2305 s // Total time: 3.2737 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X