Η ιδανική στιγμή για να κάνετε μια δουλειά που μισείτε


Η ιδανική στιγμή για να κάνετε μια δουλειά που μισείτε

Διαβάστε αναλυτικά

Τι σας δίνει το κίνητρο -τελικά- να στρωθείτε να σιδερώσετε εκείνες τις στοίβες ρούχων από τις διακοπές; Μια έρευνα ίσως έχει την απάντηση.

Είναι εκπληκτικό πόσες δικαιολογίες μπορούμε να επινοήσουμε όταν πρέπει να τακτοποιήσουμε μια βαρετή εκκρεμότητα: "Θα πάω στην εφορία όταν δροσίσει λίγο ο καιρός/όταν αλλάξει ο μήνας και δεν έχει ουρές στα ταμεία/όταν μου περάσει η αδιαθεσία/μετά το γάμο της αδερφής μου...". Και τελικά φτάνει ένα πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι, ντύνεστε και βγαίνετε από το σπίτι αποφασισμένοι να ξεμπερδέψετε με αυτή την υποχρέωση.

Τι σας κινητοποιεί εκείνη τη μεγάλη μέρα (εκτός από το φόβο ότι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε πρόστιμο εξαιτίας των καθυστερήσεων); Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, γράφει ότι είναι πιθανότερο να καταπιαστούμε με ένα πληκτικό ή δυσάρεστο καθήκον όταν έχουμε καλή διάθεση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε αφού πήρε συνεντεύξεις από 28.000 άτομα μέσω μιας εφαρμογής κινητού.

"Κάποιες δραστηριότητες, όπως ο ύπνος και η αναχώρησή μας για τη δουλειά, συνδέονται πιο στενά με την ώρα της ημέρας. Όμως άλλες σχετίζονται εντονότερα με τη διάθεσή μας. Για παράδειγμα, αν συναντούσατε έναν ξένο και θέλατε να προβλέψετε πόσο πιθανό θα ήταν να ασκηθεί, να μιλήσει με φίλους ή να βγει για ένα ποτό μέσα στις επόμενες ώρες, περισσότερες πληροφορίες θα σας έδινε η διάθεσή του παρά το γεγονός ότι είναι Σάββατο ή 7 το απόγευμα", σχολιάζουν οι ερευνητές.

Πηγή: elle.gr

Tags δουλεια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2142 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3765 s // Total time: 2.5907 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X