Στέλιος Παπαμωυσεώς - Γρηγόρης Γεωργίου: Επιστρέφουν στο "Θύρα ΣΙΓΜΑ"!


Στέλιος Παπαμωυσεώς - Γρηγόρης Γεωργίου: Επιστρέφουν στο "Θύρα ΣΙΓΜΑ"!

Τι λένε για τιν επιτυχημένη αθλητική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ;

Λίγο πριν την πρεµιέρα της  εκποµπής "Θύρα Σίγµα", οι δύο πετυχηµένοι αθλητικογράφοι, Στέλιος Παπαµωϋσέως και Γρηγόρης Γεωργίου μίλησαν στο "I Love Tv" του περιοδικού "ΟΚ!"  για όλα όσα πρόκειται να παρακολουθήσουµε στην εκποµπή τους, τις αλλαγές που γίνονται και κάνουν την πρόβλεψη τους για το φετινό πρωτάθληµα!

Eπιστροφή στα επαγγελµατικά σας καθήκοντα, λοιπόν. Έχετε γεµίσει µπαταρίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές;
Σ.Π: Προσωπικά τις έχω γεµίσει στο φουλ!
Γ.Γ: Οι µπαταρίες γέµισαν και µε διακοπές ξεκούρασης και µε εµπειρίες από τους αγώνες των οµάδων µας στην Ευρώπη.
Ποιες αλλαγές ετοιµάζεται για τη φετινή σεζόν;
Σ.Π: Καταρχήν, αλλάζουµε στούντιο και µεταφερόµαστε σε ένα πολύ µεγαλύτερο και σύγχρονό. Επιπλέον, θα έχουµε ένα νέο συνεργάτη στο στούντιο, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος θα εκτελεί "χρέη" αναλυτή. Ο ίδιος έχει περάσει από πολλές οµάδες και έχει δοξαστεί, ειδικά µε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, και στην Ευρώπη. Ο ίδιος θα κάνει την κριτική του µε κάθε αντικειµενικότητα.
Γ.Γ: Η πιο σηµαντική καινοτοµία για φέτος, είναι η παρουσία στο στούντιο του Σάββα Πουρσαϊτίδη, το όνοµα του µιλάει από µόνο του, φίλος µας και αποδεκτός από όλο τον φίλαθλο κόσµο.
Αναµφισβήτητα, το "Θύρα Σίγµα", είναι η πιο πετυχηµένη αθλητική εκποµπή της κυπριακής τηλεόρασης. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
Σ.Π: Παραδοσιακά το ΣΙΓΜΑ, και γενικότερα το συγκρότηµα ΔΙΑΣ, έβγαζε και βγάζει προς τα έξω µια εικόνα αντικειµενικής προσέγγισης, µακριά από µικροπολιτικές και συµφέροντα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν έχουν τόπο γενικά στην εκποµπή µας.
Γ.Γ: Επανήλθε πέρσι το "Θύρα Σίγµα" και ήταν σαν να µην σταµάτησε ούτε και µία εβδοµάδα. Σχολιάζουµε τα πάντα µε αντικειµενικότητα και ο καθένας δουλεύει στο δικό του πόστο µε επαγγελµατισµό.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παραµείνετε αντικειµενικοί, ανεξαρτήτως προσωπικών πιστεύω, στην παρουσίαση µιας τέτοιας εκποµπής;
Σ.Π: Καταρχήν, είναι υποκειµενικό το πώς κρίνει κανείς την αντικειµενικότητα. Από την άλλη, θεωρώ ότι όταν ο τηλεθεατής αντιλαµβάνεται την αντικειµενικότητα της εκποµπής και το γεγονός ότι πέρσι οι τηλεθεατές αγκάλιασαν την επιστροφή του «Θύρα Σίγµα» και νοµίζω ότι ήταν το πρώτο και το µεγαλύτερο στοίχηµα για εµάς, το οποίο κερδίσαµε.
Γ.Γ: Είναι το πιο δύσκολο πράγµα να είσαι αντικειµενικός, ειδικά στην Κύπρο. Είναι µια µικρή χώρα, αλλά εµείς προσπαθούµε να κάνουµε το έργο µας εύκολο, σχολιάζοντας µόνο αυτά που βλέπουµε.
Πώς σχολιάζετε το κυπριακό ποδόσφαιρο;
Σ.Π: Έχει και καλά και κακά. Θα προσπαθήσουµε να βγάλουµε προς τα έξω και τις δύο όψεις του νοµίσµατος.
Γ.Γ: Με προβλήµατα, κυρίως οικονοµικά, αλλά οι επιτυχίες των οµάδων µας στην Ευρώπη µας δίνουν µια ελπίδα ότι µπορούν να αλλάξουν τα κακώς έχοντα.
Παρουσιάζετε µια εκποµπή, στην οποία κρίνετε και κρίνεστε. Πώς αντιδράτε στις κριτικές;
Σ.Π: Η κριτική δεν µε απασχόλησε ποτέ. Εδώ και 25 χρόνια στο συγκρότηµα ΔΙΑΣ, είτε µέσα από το ραδιόφωνο, είτε µέσα από την τηλεόραση, είτε στην εφηµερίδα πάντα καταθέτω τις απόψεις µου. Δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα, διεκδικώ όµως το δικαίωµα να λέω την άποψη µου όποιο µέσο και αν εκπροσωπώ. Για αυτό είµαι έτοιµος να δεχθώ την καλοπροαίρετη κριτική, όπως εξασκώ και εγώ την καλοπροαίρετη µου κριτική.
Γ.Γ: Με χιούµορ και καλή διάθεση όταν δέχοµαι κριτική από τον κόσµο, αλλά και µε προσοχή όταν δέχοµαι κριτική από συναδέλφους, προπονητές και ειδικούς του ποδοσφαίρου.
Ασχολείστε εδώ και χρόνια µε την αθλητική δηµοσιογραφία. Θα µπορούσατε να φανταστείτε τον εαυτό σας σε κάποιο άλλο επάγγελµα;
Σ.Π: Κάποιος για να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία µε την αθλητικογραφία, πάει να πει πως αγαπά αυτό που κάνει. Ουδέποτε στη ζωή µου σκέφτηκα να αλλάξω θεµατολογία ή να περάσω σε κάποιου άλλου είδους δηµοσιογραφία. Πιθανόν, να µην µου πάει ή να µην το επεδίωξα.
Γ.Γ: Σε επάγγελµα που να έχει σχέση µε τον αθλητισµό. Ακόµη και ποδοσφαιριστής.
Ποια η πρόβλεψη σας για το φετινό πρωτάθληµα;
Σ.Π: Θεωρώ ότι θα γίνει µάχη και για τον τίτλο και για την τετράδα και κατ’ επέκταση την εξάδα. Για την τετράδα θα είναι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων και Οµόνοια και θα γίνει µια προσπάθεια για τετράδα από Ανόρθωση και ΑΕΛ. Περιµένω από τις δύο τελευταίες οµάδες να είναι ανεβασµένες και θα ήταν πολύ σηµαντικό για εµένα να υπάρχει ανταγωνισµός έως το τέλος, δηλαδή από παραδοσιακές οµάδες να επανέρθουν σε ψηλές πτήσεις, πέραν από τις οµάδες που τα τελευταία χρόνια που µονοπωλούν τον τίτλο, όπως το ΑΠΟΕΛ, για παράδειγµα και την ΑΕΚ.
Γ.Γ: Θα διεκδικήσουν το πρωτάθληµα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Προβλέπω όµως, και τον Απόλλωνα ικανό να µπει σφήνα στη διεκδίκηση του πρωταθλήµατος, ειδικά αν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ συµµετέχουν στους οµίλους της Ευρώπης.
Κλείνοντας, πώς θα χαρακτηρίζατε τη µεταξύ σας σχέση;
Σ.Π: Με τον Γρηγόρη, πριν συνεργαστούµε στο συγκρότηµα ΔΙΑΣ, είχαµε µια πολύ καλή φιλική και ειλικρινής σχέση. Μια σχέση που παραµένει µέχρι σήµερα.
Γ.Γ: Πολύ απλά, βλέπω τον Στέλιο σαν τον µεγάλο µου αδερφό και αυτό βγαίνει την ώρα της δουλειάς µας, κατά την προετοιµασία και κατά τη διάρκεια της εκποµπής.


 

Tags ΣΙΓΜΑ, γρηγορης γεωργιου, στελιος παπαμωυσεως, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9923 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3707 s // Total time: 2.3630 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X